Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oude telefoon? Vandaag is mogelijk de laatste dag dat je kunt whatsappen

whatspp.jpg

Gebruik je al zes jaar dezelfde telefoon? Dan is de kans groot dat je morgen niet meer kunt whatsappen. WhatsApp stopt na de jaarwisseling namelijk met de ondersteuning voor oudere toestellen. 

Het gaat om de iPhone 3GS (iOS6), Windows Phone 7, de Android 2.1 en Android 2.2. Volgens WhatsApp kunnen de oudere besturingssystemen van deze telefoons de toekomstige WhatsApp-functies niet aan.

BlackBerry-fans kunnen nog even whatsappen

WhatsApp kondigde eerder dit jaar al aan te stoppen met het ondersteunen van bepaalde toestellen. Voor mensen die geen afstand kunnen doen van hun vertrouwde BlackBerry, Nokia S40 of Nokia Symbian S60, is er beter nieuws. Aanvankelijk was het de bedoeling dat WhatsApp ook daar begin 2017 niet meer op zou werken, maar dat is nog even uitgesteld tot 30 juni 2017. Daarna kunnen ook zij niet meer whatsappen.

‘Lastige beslissing’

Volgens WhatsApp was het een ‘lastige beslissing, maar wel de juiste om in de toekomst gebruikers een betere manier te bieden om in contact te blijven met hun vrienden en familie’.

Snel overstappen

Mocht je momenteel gebruik maken van een telefoon met één van de genoemde besturingssystemen, dan raadt WhatsApp aan om zo snel mogelijk over te stappen op een Android toestel dat gebruik maakt van OS 2.3+, een Windows Phone 8+ of een iPhone met iOS 7+ om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken.

Bron | AD

Ook goed om te weten

Dit is de gevaarlijkste plek om je telefoon op te laden

3 superhandige WhatsApp-functies die je vast nog niet kent

Zo gebruik je WhatsApp op je iPad en computer

 

 

Ook interessant