Oude berichten op Facebook verwijderen? Met deze functie doe je dat snel
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Facebook heeft nieuwe functie om al je (gênante) oude berichten makkelijk te verwijderen

Ga jij inmiddels ook al flink wat jaartjes mee op Facebook? Dan kan het zijn dat die jolige foto’s van vroeger uit de kroeg of de romantische kiekjes met je ex nog steeds op je tijdlijn te zien zijn. Best fijn om ook online even flink de bezem erdoor te halen.

Om je dit wat makkelijker te maken heeft Facebook daarom een gloednieuwe functie waarmee je al die oude en soms tamelijk gênante berichten snel kunt verwijderen. Jij bent misschien die oncharmante foto uit 2010 al vergeten, maar Facebook niet. 

Oude berichten op Facebook verwijderen

Je hoeft niet heel technisch te zijn om te weten hoe je een foto of bericht weer van Facebook verwijdert. Maar als je al een aantal jaartjes op social media meedraait, kan het nog best een klus zijn om alle berichten door te spitten en alles handmatig te selecteren. Daarom komt Facebook met de nieuwe functie om oude berichten makkelijker te verwijderen, namelijk: Activiteit Beheren. Mocht je Facebook op Engels staan, dan is dit te vinden onder Manage Activity. Dit vind je door op je eigen profielpagina op het grijze blokje met de drie puntjes te klikken. Vervolgens kom je bij profielinstellingen, waarbij ‘Activiteitlogboek’ in het rijtje staat. Daar vind je een overzicht van al je activiteiten op Facebook. 

Aan de slag

Eenmaal bij je Activiteitlogboek aangekomen kan het opschonen beginnen. Je kunt door deze nieuwe functie je oude berichten een stuk makkelijker verwijderen, omdat je specifiek kunt selecteren op bijvoorbeeld berichten, je eigen foto’s of die waarin je bent getagd. Ook berichten die anderen op jouw tijdlijn hebben gezet kun je apart bekijken, en je kunt per jaar zoeken. Om bij de oudste en meest gênante berichten van vroeger te komen, hoef je dus niet meer eerst door tien jaar aan posts te scrollen. 

Lees ook: Mis je Hyves? Je kunt híer je oude profiel nog terugvinden

Berichten archiveren

Hoewel het misschien erg gênant is om te zien wat je lang geleden allemaal online zette, kan het natuurlijk ook best grappig zijn. De herinneringen aan je jongere jaren vind je misschien nog te leuk om te verwijderen, maar of je toekomstige baas ook zo kan lachen om je kroegavonturen? Dat is maar de vraag. Daarom kun je met deze nieuwe functie je berichten ook archiveren. Hierdoor kunnen anderen dit soort berichten niet meer op jouw tijdlijn zien, maar kun je ze zelf nog wel bekijken. Handig als je nog niet helemaal definitief afstand kan of wil doen van je verleden. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NSMBL
Beeld | iStock

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant