Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze films en acteurs zijn dit jaar genomineerd voor een Oscar

de-oscars-komen-er-weer-aan-deze-films-en-acteurs-zijn-genomineerd.jpg

De nominaties voor de Oscars van 2020 zijn bekendgemaakt. Opvallend is dat Netflix dit jaar meer dan twintig nominaties heeft ontvangen, iets dat we ons vijf jaar geleden nog niet voor hadden kunnen stellen.

Verder sleept de film Joker de meeste nominaties in de wacht.

Oscars

Joker is elf keer genomineerd, waaronder voor een Oscar in de categorie beste film, hoofdrolspeler en regisseur. De film waarin op een andere manier wordt gekeken naar de schurk uit de superheldenserie Batman maakte wereldwijd diepe indruk. Binnen de categorie beste film en regie krijgt Joker concurrentie van de oorlogsfilm 1917, de Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood én de Netflix-film The Irishman.

Beste acteurs

Voor beste mannelijke hoofdrol zijn Joaquin Phoenix (Joker), Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood), Adam Driver (Marriage Story), Antonio Banderas (Pain and Glory) en Jonathan Pryce (The Two Popes) genomineerd. Opvallend is dat ook Brad Pitt dit jaar eindelijk kans maakt op zijn allereerste Oscar als acteur: hij is genomineerd voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood.

Oscar voor Netflix?

Verder heeft Netflix 22 nominaties ontvangen, onder andere voor de films The Irishman, Marriage Story en The Two Popes. Nominaties hoeven echter niet te betekenen dat er ook prijzen gaan vallen. Bij de Golden Globes was de streamingdienst maar liefst 34 keer genomineerd, maar won uiteindelijk maar twee Oscars.

Nederlandse nominatie

Er is ook een Nederlander die kans maakt op een van de felbegeerde Oscars: de Nederlandse make-upartiest Arjen Tuiten is genomineerd voor zijn werk in Maleficent: Mistress of Evil.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | LINDA.nl
Beeld | Getty Images

Ook interessant