Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oranjes stralen bij jaarlijkse zomerfotosessie, maar met ‘gemengde gevoelens’

oranjes-zomerfotosessie-paleis-huis-ten-bosch-2021.jpg

Kleur in deze donkere tijd. Dat hebben we nodig, moeten de Oranjes gedacht hebben. Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane schitteren vrijdag als een waar kleurspektakel tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch.

Het levert beeldige kiekjes van het gezin op. Maar ze staan er met ‘gemengde gevoelens’, zo laten de koning en koningin aan de aanwezige pers weten.

Beladen zomerfotosessie Oranjes

Waar Willem-Alexander en Máxima gisteren nog tot aan hun knieën in het water stonden in Valkenburg, stralen ze vandaag op het gras bij Paleis Huis ten Bosch. Het is weer tijd voor de jaarlijkse zomerfotosessie voor de zomervakantie voor de Oranjes begint. Dat moet beladen voelen, met al het huidige verdriet in het land. Ze praten met de aanwezige fotografen en journalisten dan ook over het overlijden van Peter R. de Vries. “De aanslag en zijn dood zijn verschrikkelijk voor vele mensen”, aldus koning Willem-Alexander. “Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe.” Vanwege zijn dood en het noodweer in Limburg staan ze met “gemengde gevoelens” bij deze zomerfotosessie, bekent hij. Maar ze besloten om de sessie door te laten gaan. “In goede en slechte tijden.”

Het gezin hoopt met het fotomoment wellicht ook wat kleur te bieden in deze donkere tijd. Groen, geel, rood, blauw: de royals pakken flink uit qua kleur in hun garderobe. En dat zorgt voor een vrolijk geheel.

Oranjes zomerfotosessie 2021
Máxima en de prinsessen zomerfotosessie 2021
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zomerfotosessie 2021
Amalia en Willem-Alexander zomerfotosessie 2021

Lees ook:
Máxima ‘stiekem blij’ dat ze door corona minder hoeft te reizen

Amalia en Alexia uitzwaaien

Het is wellicht een bitterzoete zomerfotosessie voor de Oranjes dit jaar. Na deze zomervakantie gaat prinses Alexia namelijk naar een prestigieuze middelbare school in Engeland. En prinses Amalia, die is geslaagd voor haar vwo-examen, is van plan om een tussenjaar te nemen en (als de maatregelen dit toelaten) te reizen. Knuffel die meiden nog maar even extra stevig, koning en koningin!

Beeld | Brunopress

Margriet 32 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer: een interview met Antje Monteiro, alles over fit ouder woren, een minicursus fotograferen, op tuintour door Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant