Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wát een plaatje: Oranjes stralen op eerste foto van Koningsdag

koningsdag-2020.jpg

Hoewel Koningsdag er dit jaar anders uitziet dan we gewend zijn, betekent dit natuurlijk niet dat er niets te vieren is. De Oranjes hebben er dan ook gewoon een feestje van gemaakt met hun outfits, zo is te zien op nieuwe foto’s die het Koninklijk Huis vandaag heeft gedeeld.

Op de foto’s zien we koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen voor hun huis poseren.

Feestelijke kleding

Hoewel het vaak Máxima is die alle aandacht weet te trekken met haar outfits, zijn het de prinsesjes die deze keer de spotlight stelen. Waar Amalia heeft gekozen voor een felgele jurk, dragen Amalia en Alexia allebei witte jurkjes. Koningin Máxima draagt een prachtige kleurrijke jumpsuit, terwijl de koning een donkerblauw pak, met witte blouse, draagt.

Toespraak

Ook heeft Willem-Alexander zojuist het land toegesproken vanuit Paleis Huis ten Bosch. “Koningsdag thuis belooft een unieke dag te worden. Vooral uniek omdat ik hoop dat het de aller- allerlaatste koningsdag thuis van de geschiedenis wordt,” zo zei de koning. “Natuurlijk zouden we veel liever in Maastricht zijn geweest, daar werd al maandenlang door vele mensen keihard gewerkt aan een heel bijzonder programma. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hebben ‘Leef Mestreech’ al in ons hart gesloten.”

“Helaas niet zo mogen zijn”

De koning had zich naar eigen zeggen ‘intens verheugd’ op beelden van grote massa’s mensen op de been. “Nederland helemaal uit hun dak, uitbundig feestvierend.” Maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn, zei hij. “Ik kan me voorstellen dat velen van u gehoopt hadden op wat meer bewegingsvrijheid.” Volgens Willem-Alexander is ook de teleurstelling binnen het gezin groot.

Dankwoord

In zijn toesprak nam hij ook nog de tijd om een aantal mensen te bedanken. De mensen die bijvoorbeeld de website koningsdagthuis.nl in korte tijd hebben neergezet, waarop allerlei online activiteiten zijn. En ook was er een woord van dank voor alle mensen die de zorg draaiende houden.

Kijkje in Paleis Huis ten Bosch

De planning van Koningsdag is dit jaar iets aangepast. Zo krijgen we een zeldzaam kijkje ín Paleis Huis ten Bosch via koningsdagthuis.nl.  En kunnen we op tv, via de Nederlandse beeldbanken én op de socialmediakanalen van het koninklijk huis, de hele dag door, zien hoe koning Willem-Alexander zijn verjaardag met zijn vrouw en kinderen viert.

Bron | RTL Nieuws
Beeld |Bruno Press

Ook interessant