Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Opvallend advies van Harvard-onderzoekers: ‘Draag een mondkapje tijdens de seks’

mondkapje-seks.jpg

Voor mensen die een vaste relatie hebben, is het eigenlijk onmogelijk om te voorkomen dat je elkaar besmet. Maar hoe zit het nu als je single bent? Zijn er dan een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen als je met iemand aan het daten bent en de lakens deelt? Volgens Harvard-onderzoekers wel: zij beweren dat je dan het best een mondkapje tijdens de seks dragen.

Hoewel het nog niet duidelijk is of corona ook seksueel overdraagbaar is, brengt een vrijpartij wel een aantal risico’s met zich mee. Volgens de onderzoekers kun je dan ook maar beter voorzichtig zijn in bed.

Douchen, ontsmetten en mondkapje voor seks

Zo raden ze mensen aan om het aantal seksuele partners zoveel mogelijk te minimaliseren en zeker mensen met symptomen te mijden. Ook kun je volgens hen beter niet zoenen en zowel voor als na een vrijpartij douchen. Daarnaast is het ook verstandig om de plaats(en) waar je hebt liggen rollebollen te ontsmetten. En als je het nu écht op veilig wilt spelen, kun je volgens de experts dus het best ook een mondmasker dragen.

‘Alleen mensen uit je bubbel’

“Voor sommige mensen is volledige onthouding geen optie”, zegt Jack Turban, één van de wetenschappers. “In dat geval is seks met personen uit je bubbel (je nabije omgeving, vriendenkring, -cirkel, eigen woonplaats, red.) het veiligste. Iedereen heeft sowieso baat bij onze maatregelen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | National Center for Biotechnology Information (NCBI)
Beeld | iStock

Ook interessant