Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Huh? Kan je sjaal je ziek maken?

sjaal-bacterien-ziek.jpg

Al genieten we nu nog even van prachtig nazomerweer, de herfst en de winter zijn in aantocht. En daarmee het moment om je handschoenen, muts en sjaal weer tevoorschijn te toveren. 

De een kan niet wachten, de ander vindt het een ramp. Hoe dan ook, straks is het weer tijd voor warme jassen en een lekkere dikke sjaal. Liefst zo’n exemplaar waar je helemaal in weg kunt kruipen. En juist daarin schuilt het gevaar. Want hoe vaak belandt die fijne warme sjaal eigenlijk van je hals in een schoon sopje? Lang niet zo vaak als de rest van je winteroutfit in de wasmachine gaat.

Juist omdat je een sjaal vaak omdoet, geef je bacteriën alle kans om zich te nestelen, op te hopen en razendsnel te vermenigvuldigen. Met als risico dat je behaaglijke omslagdoek je uiteindelijk ziek kan maken. Om te voorkomen dat bacteriën je gezondheid schade berokkenen, is het verstandig om je warme winterdas geregeld een sopje van lauwwarm water en een paar druppels babyshampoo te gunnen. Laat je ’m hier zo’n tien minuten in weken en leg ’m vervolgens in een bak met koud water. Herhaal dit tot er geen zeep meer in de sjaal zit, maar spoel ’m niet direct af onder de kraan – dat kan de stof beschadigen. Knijp voorzichtig het water eruit, laat de sjaal drogen en je kunt ’m weer een flinke tijd zonder zorgen dragen.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Als het velletje blijft plakken, kan knoflook pellen knap lastig zijn. Dit is de handigste manier.

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief. 

Ook interessant