Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze opdracht in Wie is de Mol? werd ter plekke verzonnen

wie-is-de-mol-opdracht.jpg

De makers van Wie is de Mol? kunnen als geen ander spannende proeven, ingewikkelde opdrachten en zenuwslopende puzzels bedenken. Toch gaat er achter de schermen ook wel eens iets mis, en dan moet er geïmproviseerd worden.

Een opdracht in de derde aflevering van Wie is de Mol? was bijvoorbeeld helemaal niet gepland.

Nieuwe opdracht in Wie is de Mol?

In de officiële Wie is de Mol?-podcast doet presentator Rik van de Westelaken een boekje open over hoe het er achter de schermen van het programma aan toe gaat. Wat blijkt: niet alles gaat altijd van een leien dakje. Voor de aflevering van afgelopen zaterdag moest er spontaan een nieuwe opdracht verzonnen worden, omdat het originele plan niet door kon gaan.

Gebeurt regelmatig

Het gaat om de beeldenopdracht op het grote plein met de keizersbeelden. Voor deze plek hadden de makers eigenlijk een andere opdracht in gedachten, legt Rik uit. “Het gebeurt regelmatig dat opdrachten niet door kunnen gaan. En in dit geval waren ze tijdens de researchreis bij het plein geweest, toen stond het bomvol met duizenden mensen.” Het plein is namelijk een belangrijke plek voor Chinezen en ze brengen er dan ook veel tijd door om te ontspannen.

Improvisatie

De dag van de opnames waren er echter geen mensen te bekennen: het plein was compleet verlaten vanwege het weer. “Het was echt bloedje heet, dus er waren maar pak ‘m beet twintig à dertig mensen. En daar konden we de oorspronkelijke opdracht niet mee doen,” vertelt Rik. Dus moest er geïmproviseerd worden. Gelukkig hebben de makers inmiddels zoveel opdrachten verzonnen dat dit een eitje was. “Als je de geschiedenis van Wie is de Mol? een beetje kent, dan weet je dat in het verleden soortgelijke opdrachten zijn gedaan. Maar dit is er net eentje met een twist.”

Verdenkingen

De crisis was gelukkig goed opgelost, want het werd een spannende opdracht waarbij de verdenkingen weer hoog opliepen. Benieuwd hoe de kandidaten het er vanaf brachten? Lees hier het verslag over de vorige aflevering van onze redactiemolloot Quirine.

Bron | NPO Radio 2
Beeld | ANP

 

Ook interessant