Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op vakantie naar Italië? In déze regio krijg je een flinke boete als je slippers draagt

boete-slippers.jpg

Slippers zijn onmisbaar als je een zonnige vakantie op de planning hebt staan. Maar als je bestemming Italië is, dan doe je er goed aan ook ander schoeisel mee te nemen.

In de toeristische Italiaanse regio Cinque Terre wordt het dragen van slippers namelijk verboden.

Flinke bedragen

Mocht je je niks aantrekken van dit verbod, dan staat je een fikse boete te wachten. Het nationale park in de regio, waarvan Cinque Terra deel uitmaakt, heeft aangekondigd dat iedereen die slippers draagt, een boete kan krijgen van tussen de €50 en €2500.

Onveilige situaties

De reden hiervoor is het feit dat toeristen verwondingen oplopen door ongeschikt schoeisel te dragen op de soms moeilijk begaanbare wandelpaden. Volgens parkdirecteur Patrizio Scarpellini komt het regelmatig voor dat gewonden met een helikopter uit het park moeten worden gehaald. “Het probleem is dat veel toeristen de wandelingen onderschatten en denken dat ze nog op het strand zijn.”

Niet meteen

Mocht je binnenkort naar Cinque Terre gaan, dan heb je geluk: de maatregelen tegen het dragen van van teenslippers zijn dit seizoen nog niet van kracht. Scarpellini wil er eerst voor zorgen dat de bezoekers volledig geïnformeerd worden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock

Ook interessant