Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pas op: gevaarlijk WhatsApp-bericht in omloop van Jumbo, Ikea, Lidl en Albert Heijn

gevaarlijk-whatsapp-bericht.jpg

Heb je een smartphone? Grote kans dat WhatsApp dan een van je meest gebruikte apps is. Toch is het sturen en ontvangen van berichtjes niet altijd even onschuldig. Krijg je een dezer dagen een bericht doorgestuurd met daarin een waardebon van een bekende keten? Dan is het oppassen geblazen.

Er circuleren namelijk gevaarlijke berichten op WhatsApp met daarin zogenaamde waardebonnen van Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Ikea. Klik je op de link, dan zou je een tegoed van € 250 krijgen dat je kunt uitgeven bij een van de betreffende ketens.

Te mooi om waar te zijn

In plaats van een waardebon ter waarde van € 250 te krijgen, geef je cybercriminelen de kans om in te breken in je telefoon of laptop. Als ze eenmaal toegang hebben tot je apparaten, kunnen ze gemakkelijk je gegevens achterhalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bankgegevens.

Onderstaand zie je een van de gevaarlijke berichten die in omloop zijn. Als je het WhatsApp-bericht krijgt, hoef je je niet direct zorgen te maken. Maar je moet dus niet op de link klikken. Zegt het voort!

Bericht WhatsApp IKEA

Bron | ze.nl
Beeld | iStock

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant