Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op déze dag kun je gratis tuinplanten afhalen bij een bekend tuincentrum

gratis-tuinplanten.jpg

Ben je gek op tuinieren? Dan hebben we goed nieuws voor je! Bij Intratuin kun je binnenkort twee gratis tuinplanten afhalen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een oude tegel uit je tuin inleveren.

De leuke actie is gepland op zaterdag 23 maart aanstaande. Tuincentrum Intratuin en vereniging Groei & Bloei stimuleren op deze manier een groenere leefomgeving.

Natuur in balans

Naast het feit dat je tuin met planten wordt opgevrolijkt, is het ook nog eens duurzaam om je tuin te vergroenen. Immers: hoe meer groen in je tuin, hoe leefbaarder die wordt voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten. Zo help je de natuur in balans te houden. Maar er is nóg een belangrijke reden om een groenere tuin te willen: de afvoer van regenwater.

Beter voor riolering

“Regenwater kan in een natuurlijke bodem beter naar beneden zakken, waardoor de riolering minder snel overbelast raakt,” aldus Intratuin en Groei & Bloei. Meer planten in je tuin zorgen er ook voor dat de warmte minder snel blijft hangen. Dat klinkt niet gek met de extreem hete zomer van afgelopen jaar nog vers in het geheugen.

De regels

Noteer zaterdag 23 maart dus in je agenda. Én vergeet je stoeptegel niet! Tussen 10.00 en 15.00 uur kun je bij Intratuin twee vaste planten uitkiezen, waaronder vrouwenmantel (Alchemilla), ijzerhard (Verbena), anemoon en zonnehoed (Echinacea). Let wel: één tegel per persoon.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant