Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oorlogsveteraan vindt grote liefde na 70 jaar terug

oorlogsverteraan-trouwt.jpg

Wat een bijzonder verhaal. De Britse oorlogsveteraan Roy Vickerman (90) verloor na de Tweede Wereldoorlog zijn geliefde Nora Nicholls uit het oog. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want wat blijkt? De twee bleken al veertig jaar bij elkaar in de buurt te wonen. En nu gaan ze zelfs trouwen.

Op zijn knieën

In 1944, als ze allebei nog tieners zijn, gaat Roy op zijn knieën voor zijn geliefde. Dat is precies een week voordat hij naar Normandië wordt uitgezonden voor D-Day. Hij wordt daar neergeschoten en verbrijzelt een bot in zijn onderbeen, maar Roy weet te overleven.

Mentaal gaat het bij terugkomst in Engeland helaas juist een stuk slechter met Roy. Door een posttraumatische stresstoornis raakt hij depressief, waardoor hij afziet van het huwelijk. Hij gaat bij Nora weg en trouwt later met een andere vrouw. Maar Nora blijft altijd in zijn gedachten.

 

Op zoek naar Nora

Jaren later onderneemt hij actie; hij schakelt een radiostation in om Nora terug te vinden. Daar ontdekt men dat de oude man al jarenlang in de buurt van haar woont. Roy tegen SWNS: “Ik wist niet of ze was getrouwd en ik wilde niets verstoren.” Na een week wikken en wegen besluit Roy de stap te wagen en hij zoekt Nora op. “Ze kwam naar de deur en riep: ‘Oh, Roy!’ Ze sloeg haar armen om me heen, gaf me een kus en zei: ‘Houd me vast.’ Dat moment was geweldig,” aldus Roy.

 Op zijn negentigste verjaardag gaat Roy opnieuw op zijn knieën voor zijn jeugdliefde. Ook nu, 72 jaar later, heeft Nora volmondig ja gezegd.

Ook interessant