Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ook een slaaf van de voedingsmiddelenindustrie?

snoepen.jpg

Kom je in de supermarkt vaak in de verleiding? Dat is precies de bedoeling! Als je dat beseft, sta je een volgende keer veel sterker in je schoenen, weet diëtiste Ukie Harkema.

Ukie: “We leven in een wereld met op heel veel plekken verleidelijk eten. Als je hiervoor dreigt te zwichten, realiseer je dan eens dat je precies doet wat de voedingsmiddelenindustrie van je verlangt. Word geen slaaf van hun reclame. Als je beseft dat dit het doel is van slimme verkooptactieken, maak je jezelf sterker en weerbaarder.”

Proeven zonder te eten

Heb je daarna nog die lekkere trek? Realiseer je dan dat je eigenlijk wel weet hoe dat lekkers proeft. “De gedachte aan eten alleen al, kan de smaak ervan oproepen. Daarvoor hoef je niet eens iets in je mond te hebben.”

Maar: schrap niet al het lekkers

Ukie: “Het is gewoon een feit dat vet en suiker eten lekker maakt. Kies daarom liever voor  één plak volvette kaas op brood, in plaats van meerdere lagen magere kaas die je eigenlijk niet echt lekker vindt. Als je een chocoladeliefhebber bent, sta jezelf dan dagelijks een boterham met dun bestrooid hagelslag toe. Hierdoor blijf je genieten van je eten en voorkom je dat je op onverwachte momenten voor een ongezonde snack bezwijkt.”

ukieOver Ukie

Ukie Harkema is ruim dertig jaar diëtist. ‘Beter door eten’ is haar motto. In haar coaching naar een gezonder eetpatroon staat niet de hoeveelheid eten, maar de smaak, het moment en de kwaliteit voorop. Ukie heeft een eigen praktijk in de provincie Utrecht, samen met een collega.

 

Lees ook > 10 x denk je slank

Ook interessant