Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oogverblindend: Máxima steelt de show in deze prachtige outfit

staatsbanket-koningspaar.jpg

We krijgen er nooit genoeg van: de outfits van koningin Máxima. Elke keer opnieuw ziet ze er tip top uit. Deze keer droeg ze niet alleen een prachtige jurk, maar ook een diamanten diadeem die veertig jaar lang in de kluis lag. Koningshuisfans- en kenners zouden al jaren wachten tot Máxima hem zou dragen…

Willem-Alexander en Máxima zijn momenteel op staatsbezoek in Luxemburg, waar ze te gast zijn bij groothertog Henri en groothertogin María Teresa van Luxemburg. Gisteravond verscheen ons koningspaar aan het staatsbanket.

Diamanten diadeem uit de kluis

De asymmetrische jurk is wederom van de hand van ontwerper Jan Taminiau. Ze verscheen al eerder in de jurk, tijdens haar veertigste verjaardag, maar deze keer draagt ze er een bijzondere, diamanten diadeem bij. De zogenoemde Stuart-diadeem werd voor het laatst gedragen door koningin Juliana in 1971. Volgens Blauw Bloed wachten koningshuisfans en kenners op dit moment sinds Máxima koningin werd. Twee van de diamanten die op de diadeem horen en normaal gesproken bovenop zitten, droeg ze deze keer als oorbellen.

De outfits van Willem-Alexander en Máxima zijn overigens op elkaar afgestemd; vormen ze geen prachtig plaatje?

 

Eerder die dag was Máxima ook al in geel te zien:

Beeld: ANP – Patrick van Katwijk
Bron: Blauw Bloed

Ook interessant