Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Onverwacht: prachtig Nederlands portret van Obama gaat de hele wereld over

obamaportret.jpg

Het was even schrikken voor Edwin van den Dikkenberg: de foto van zijn geschilderde portret van Barack Obama ging de hele wereld over. Edwins vrouw ontdekte zondag dat haar mans schilderij van de Amerikaanse oud-president zo’n hit was. Inmiddels is de inbox van de Nederlandse portretschilder volgestroomd met mailtjes van mensen die geïnteresseerd zijn in zijn kunst. 

Om meer naamsbekendheid te krijgen, schildert hij af en toe een beroemdheid. Dit keer was dat Barack Obama. In het huis van de kunstenaar staan meerdere schilderijen van bekende mensen. Zo zette hij bijvoorbeeld ook Michelle Obama op het doek. Opmerkelijk is dat Edwin het inmiddels behoorlijk beroemde portret van de oud-president (nog) niet heeft verkocht. Toch is het een succesnummer. Hij is dolblij met de publiciteit die dit schilderij hem heeft gegeven, want nu kent iedereen hem als portretschilder!

Nog meer hartverwarmend nieuws: bekijk hier het nummer Shape of you van Ed Sheeran, gecoverd door medewerk(st)ers van Brownies & downieS

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant