Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ontroerende video: dit filmpje bezorgt je kippenvel

meisje-filmpje-amnesty-international.jpg

Kijk vier minuten naar de persoon die tegenover je zit: het is de opdracht die de mensen in deze prachtige video krijgen. Dat zorgt voor ontroerende, bij vlagen ongemakkelijke, maar vooral hartverwarmende momenten.

Video: experiment van vier minuten

Twintig jaar geleden deed psycholoog Arthur Aron de ontdekking dat als twee mensen elkaar vier minuten in de ogen kijken, dit ze dichter bij elkaar brengt. Die ontdekking was de basis voor deze video van Amnesty International. Bij wijze van experiment bracht deze organisatie een aantal Europeanen en voornamelijk Syrische vluchtelingen samen en filmde hun ontmoetingen. Het effect? Prachtige ontmoetingen die je niet ongemoeid laten. Het doel van het experiment? De organisatie wil laten zien waar het vluchtelingenprobleem over gaat: over mensen zoals jij en ik en niet over cijfers of statistieken.

De situaties in de video zijn niet in scène gezet en ontstaan spontaan. De deelnemers kennen elkaar niet en zien elkaar pas op het moment dat ze tegenover elkaar zitten en hun ogen open doen om vier minuten lang naar elkaar te kijken.

Grote kans dat je het niet droog houdt bij het zien van dit filmpje…

 

Meer mooie video’s:

Hond Hero is een echte held

Man vindt ontroerende flessenpost van jongen aan overleden vriend

Ook interessant