Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Afgewezen commercial ontroert nu de hele wereld

De Duitse student Eugen Merher maakte een prachtige commercial voor Adidas, maar het sportmerk wees hem af. Dus zette hij de video zelf maar op internet. Inmiddels is hij meer dan twee miljoen keer bekeken. En Adidas? Die heeft Merher inmiddels een startersbaan aangeboden, zo bericht RTL Nieuws.

De 26-jarige Eugen, student aan de filmacademie, moest in het kader van zijn studie een commercial bedenken én maken. Alles mocht, maar hij diende wel binnen het budget van 3.500 euro te blijven. Daarop besloot Eugen een commercial te maken voor het merk Adidas.

Inspiratiebron

Een onlangs overleden familielid was zijn inspiratiebron. Bij familiefeestjes, die meestal een beetje saai waren, ging Eugen voor een leuk gesprek altijd naar een familielid van tachtig jaar oud. Ze praatten over voetbal en andere nieuwtjes, alsof het leeftijdsgenoten waren. “Een oude man, maar met een jong hart,” laat de student weten. “En een grote inspiratiebron voor deze reclame.”

Opa en oma Merher ook in commercial

De student had zóveel ouderen nodig, dat hij besloot een bejaardentehuis te bezoeken met de vraag of er een mannetje of veertig wilden figureren. En dat wilden ze wel. Leuk detail: opa en oma Merher zitten ook in de commercial. De twee zijn te zien in een aantal scènes. “Je moet wat als je nauwelijks budget hebt,” aldus Eugen tegen RTL Nieuws.

Adidas wil nu ineens wel

Adidas wilde aanvankelijk niks van de video weten. De reclamespot zou ‘niet in lijn zijn’ met de campagne, was het argument. Uiteindelijk heeft de student zijn studieproject daarom maar zelf op internet gezet. Inmiddels heeft Eugen een heel ander bericht van het sportmerk gekregen: of hij geen interesse heeft om bij Adidas te komen werken.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant