Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ontroerende foto: ic-patiënt geniet op dak ziekenhuis van het zonnetje

ic-margriet.jpg

Een man die al langere tijd op de ic-afdeling van het Medisch Spectrum Twente ligt, heeft deze week toch nog kunnen genieten van het zonnetje. Verpleegkundigen verplaatsten de man in zijn bed naar het dak van het ziekenhuis, waar hij eventjes wat frisse lucht kreeg.

En dat moment leverde een ontroerende foto op.

Lange periode op ic

Hoewel steeds meer coronapatiënten de ic-afdelingen van ziekenhuizen in Nederland mogen verlaten, ligt de man op de ic van Medisch Spectrum Twente helaas nog steeds in het ziekenhuisbed. Volgens de doktoren gaat het met kleine stappen vooruit en komt het einde van een zeer lange ic-periode voor hem nu eindelijk ook in zicht, maar zo ver is het nu nog niet.

Luchten op het helidek

De verpleegkundigen wilden hem het mooie weer van de afgelopen dagen niet onthouden en kwamen met een plan. De ic-patiënt mocht na overleg met de BHV en infectiepreventie even op het ‘helidek’ om van het zonnetje te genieten:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Instagram
Beeld | iStock, Instagram

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant