Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Onthuld: hierdoor komen wespen op je af

wespen.jpg

Wespen kunnen af en toe flink vervelend zijn. Ze blijven om je heen zoemen, gaan op je eten zitten en kunnen je ook nog eens steken. Maar waarom komen ze eigenlijk net op jou af?

Volgens RTL nieuws is het niet persoonlijk bedoeld. Het gaat wespen vooral om één ding, en dat is eten.

Larven voeden

Ons eten is meestal ook hun eten. Een wesp leeft namelijk van eiwitten en suikers. Eiwitten halen ze graag uit vlees. Dit vlees voeren ze ook aan hun larven in het nest. Na het voeren scheiden de larven een zoete stof af dat weer als voedsel dient voor de volwassen wesp.

Op zoek naar zoetigheid

In augustus, als de larven groot zijn, moeten de wespen zelf op zoek naar zoetigheid en trekken ze eropuit in de hoop wat lekkers te vinden. Daarbij kunnen ze zich heel opdringerig en vervelend gedragen in je tuin of op het terras. Dit is dan ook de reden dat eind augustus de meeste wespensteken voorkomen.

Ze zijn ook nog ergens goed voor…

Als een wesp steekt (wat ze alleen doen als ze zich bedreigd voelen) zit er in het gif een stof die wespen in de buurt aantrekt, waardoor er dus juist nog meer wespen op je afkomen. Best vervelend, maar al die zoemende diertjes zijn wel ergens goed voor: het zijn echte rovers en ze voorkomen daardoor plagen van andere insecten. Ze vangen bijvoorbeeld muggen, teken en vliegen en voeren die aan hun larven. Wespen zijn dus eigenlijk heel efficiënt in het bestrijden van ongedierte.

Bron | RTL nieuws
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

 

Ook interessant