Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het wordt een onstuimig weekend met windstoten van wel 100 km per uur

onstuimig-weekend.jpg

Wilde je dit weekend naar een kerstmarkt of heb je een ander leuk uitje gepland? Dan kun je je maar beter goed aankleden: het wordt een onstuimig weekend met veel regen en wind.

Vandaag wisselen windstoten, bewolking, buien en zonnige momenten elkaar in rap tempo af. De meeste buien kunnen we in het zuiden van het land verwachten, met hier en daar zelfs wat onweer. De temperatuur ligt tussen de zeven en negen graden. Het onvoorspelbare weer zorgt ervoor dat vandaag verschillende geplande evenementen niet door kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld de populaire kerstmarkt in Dordrecht.

Onstuimig weekend, maar zachte temperaturen

Vanaf vannacht wordt het alleen maar stormachtiger, en kunnen we aan zee zelfs windstoten van honderd kilometer per uur verwachten. In het binnenland kunnen ze oplopen tot tachtig kilometer per uur. Op zondagochtend zullen er nog veel buien vallen, maar die trekken gedurende de dag weg. Heel koud wordt het gelukkig niet: het zal zo’n acht tot tien graden worden. De rest van de week kunnen we ook veel bewolking en buien verwachten, maar wel met zachte temperaturen.

Bron | Weeronline.nl, Indebuurt.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant