Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ondeugende Noorse prins doet ‘dab’ op bordes

de-koninklijke-familie-van-noorwegen.jpg

Te leuk, dit fragment van de Noorse prins Sverre Magnus die dinsdag ondeugend de ‘dab’ deed op het bordes van het koninklijk paleis in Oslo. De Noorse koninklijke familie is daar samengekomen ter ere van de tachtigste verjaardagen van koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen. Koning Harald vierde op 21 februari zijn tachtigste verjaardag, zijn vrouw  Sonja hoopt dat op 4 juli te doen.

De 11-jarige prins, zoon van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, vormt eerst met zijn vingers het peace-teken en maakt vervolgens met zijn arm en hoofd de bewegingen die samen de dab worden genoemd. De dab vindt zijn oorsprong in 2015, het is een dansje uit de Amerikaanse hiphop-scene in Atlanta, Georgia. Daarna begonnen bekende sporters en ook andere beroemdheden de dab te doen. Zo zagen we de beweging vaak terug op het voetbalveld. De dab is inmiddels populair, zeker onder jongeren. De Noorse prins kent z’n trends.

Let ook op het gezicht van Sverre Magnus nadat hij de dab heeft gedaan. Geweldig! De jongen is de derde in lijn van de Noorse troonopvolging.

Breken met het protocol

Het breken met het protocol moet voor de rest van de koninklijke familie het startsein zijn geweest om zich ook een beetje te laten gaan. Sverre Magnus was nog maar net klaar met zijn move toen zijn ouders de smaak te pakken kregen. De twee stuiterden heen en weer en maakten een rondedansje. En niet veel later stond nagenoeg het hele gezelschap op het bordes te hossen.

Baard afgeschoren

Voor kroonprins Haakon was het nog niet uit met de pret. Hij besloot tot een volgende verrassende actie en heeft die avond tijdens het diner zijn baard afgeschoren. Bekijk hier de foto’s.

Bronnen | vorsten.nl, telegraph.co.uk
Foto | ANP

Ook leuk om te bekijken: een bruidsmeisje dat de sterren van de hemel rapt.

Nog meer koninklijk nieuws

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant