Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Onderzocht: zijn vrouwen echt beter in multitasken dan mannen?

vrouwen-multitasken.jpg

Van vrouwen wordt altijd beweerd dat ze uitblinken in multitasken. Mannen daarentegen kunnen zich maar op één ding tegelijk concentreren. Maar is dat echt wel zo? Wetenschappers van de universiteit van Bergen in Noorwegen deden er onderzoek naar.

Eén ding kunnen we je alvast verklappen: je hoeft je niet schuldig te voelen als je geen aangeboren talent hebt voor multitasken…

Alles tegelijkertijd

Voor het onderzoek kregen 66 vrouwen en 82 mannen in de leeftijd van 18 t/m 60 jaar oud dezelfde opdracht: ze moesten een vergadering voorbereiden (door stoelen, drankjes en potloden op de juiste plek te zetten). Ondertussen moesten ze ook nog op verschillende vormen van afleiding reageren; bijvoorbeeld op een telefoontje waarvan bepaalde details onthouden moesten worden. Bij het uitvoeren van de opdracht werd gekeken naar stiptheid, het totaal aan verstreken tijd, het oplossen van alle taken en het afhandelen van het telefoontje.

Stereotype

En wat bleek? Er werden helemaal geen verschillen ontdekt tussen de mannen en de vrouwen als het ging om het uitvoeren van verschillende taken op hetzelfde moment. “Natuurlijk sluiten we de mogelijkheid niet uit dat er daadwerkelijk verschillen bestaan tussen beide sexen als het op multitasken aankomt, maar ze zijn in elk geval niet groot. Wij concluderen dus dat het stereotype dat vrouwen betere multitaskers zijn dan mannen, absoluut niet klopt,” aldus de onderzoekers van de studie.

Bron | Metro.co.uk |
Foto | iStock |

 

Ook interessant