Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

OMT pleit bij kabinet voor snelle maatregelen tegen Britse variant coronavirus

omt-pleit-bij-kabinet-voor-snelle-maatregelen-tegen-britse-variant.jpg

Het Outbreak Management team (OMT) heeft het kabinet gevraagd om nu direct maatregelen te nemen tegen de Britse variant van het coronavirus. Het OMT laat weten ‘zeer bezorgd’ te zijn over de verspreiding van het virus in Nederland.

Deskundigen schatten in dat bij zo’n tien procent van alle besmettingen momenteel sprake is van de Britse variant van het coronavirus.

“Twee verschillende virusvarianten”

Volgens de deskundigen zou het heel goed kunnen dat volgende maand meer dan de helft van de besmettingen met de Britse variant is. En dan blijft het ‘oude’ coronavirus ook nog eens ronddwalen. “We hebben dus te maken met twee virusvarianten die zich in de bevolking met verschillende snelheden lijken te verspreiden.” zo schrijft het OMT in hun meest recente advies. De situatie in Nederland is volgens hen momenteel ‘kwetsbaar’.

Lees ook: Wat weten we tot nu toe over de Britse coronamutatie (en wat nog niet)?

Belangrijke waarschuwing OMT

Volgens het OMT is het dan ook belangrijk dat er nu maatregelen worden genomen. Dit om ervoor te zorgen dat ze de Britse én de Zuid-Afrikaanse variant onder controle kunnen houden. “Totdat we een gunstig seizoeneffect kunnen verwachten op de verspreiding, en een effect van groepsimmuniteit door doorgemaakte infecties en door vaccinatie.”

Wat voor maatregelen?

Het is nog niet duidelijk aan wat voor maatregelen het OMT denkt. Het zou kunnen zijn dat ze het over een avondklok hebben of andere verzwaarde maatregelen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.        

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant