Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oma bedenkt emoji voor bingo en rugpijn

emoldji.jpg

Een avocado is leuk hoor, maar welke emoji gebruik je als je bingo aan het spelen bent of door je rug bent gegaan? De 56-jarige Diane Hill was het zoeken beu en bedacht de ‘emoldji’ voor leeftijdgenoten. 

Volgens de Britse Diane, die al oma is, bestaan er onvoldoende emoji om uit te drukken waar zij en andere 50-plussers zich mee bezighouden. Via de radiozender BBC, waar ze haar beklag deed, kwam ze in contact met de kunstenaar Chris Oxenbury om haar idee uit te werken. Het resultaat is een grappige compilatie van kunstgebitten, een bingo-smiley, geheugenpillen en poppetjes met rugklachten.

Erfenis van de kinderen

De emoji, of de ‘emoldji’, worden momenteel beoordeeld op de bruikbaarheid. Diane is er in elk geval heel enthousiast over. Vooral het poppetje dat de erfenis van de kinderen erdoorheen jaagt, valt bij haar in de smaak. “Als ik die naar mijn vrienden stuur, weten ze meteen wat ik bedoel,” vertelt ze aan de BBC.

Nog een jaar wachten

We moeten wel even geduld hebben. Als ze worden goedkeurd, kunnen we de nieuwe emoji waarschijnlijk over een jaartje op ons scherm tegenkomen, aldus de BBC.

Bron | Metronieuws

Ook interessant