Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oeps: ouders vullen geboorteaangifte verkeerd in en moeten €800 betalen

geboorteaangfite.jpg

Een fout in de geboorteaangifte van hun pasgeboren baby is een stel uit Twente duur komen te staan. De kersverse ouders waren vergeten álle voornamen van hun spruit in te vullen, en nu moeten ze €800 betalen om de fout te herstellen.

En dat is natuurlijk niet niks…

Voornamen vergeten

Het stel kon in het ziekenhuis in Almelo, waar hun baby ter wereld kwam, via de iPad de geboorteaangifte regelen. Bij het invullen van de voornaam ging het fout. De ouders noteerden daar alleen de roepnaam van hun kind, maar eigenlijk moesten ze daar álle voornamen die ze aan hun kind wilden geven worden opgeschreven. Ze verstuurden de geboorteaangifte zónder de twee namen die ze hun kind ook hadden willen geven. Maar op de aangifte staat dus nu alleen de roepnaam.

Schuld ziekenhuis?

Volgens de advocaat van het stel ligt de schuld deels bij het ziekenhuis. Er was blijkbaar onduidelijkheid over het invullen van de geboorteaangifte. “Moeten mensen die op die afdeling van het ziekenhuis werken niet beter worden geïnstrueerd?” vraagt ze zich af in het Eindhovens Dagblad.

Aanpassen

De rechter heeft besloten dat de ouders de geboorteaangifte mogen aanpassen, voor een bedrag van €800. De ouders vonden het dit bedrag blijkbaar waard, want hun kind gaat nu officieel door het leven met drie namen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant