Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prachtig: Davina Michelle en Snelle brengen nummer ’17 miljoen mensen’ uit

17-miljoen-mensen.jpg

In tijden van crisis is het samenhorigheidsgevoel groter dan ooit. Dat bewijzen ook Davina Michelle en Snelle weer eens, die met hun nummer 17 Miljoen Mensen alle zeventien miljoen inwoners van Nederland weten te verbinden door muziek.

Het nummer is een eerbetoon aan alle mensen die momenteel Nederland draaiende houden, zoals hulpverleners, leraren en vakkenvullers.

Concert in leeg Ahoy

Toen de concerten van Davina Michelle werden afgelast vanwege de coronamaatregelen, besloot ze het over een andere boeg te gooien. “We hebben gezocht naar een manier om met andere artiesten zo veilig en verantwoord mogelijk muziek te maken voor een zo groot mogelijk publiek.” Samen met verschillende gastartiesten geeft ze een vierdelige concertreeks in een leeg Ahoy, die online en op televisie wordt uitgezonden. Afgelopen vrijdag was het eerste deel live te zien, waarin ze samen met artiesten Snelle en Di-rect optrad.

17 miljoen mensen

Tijdens dit concert bracht ze samen met Snelle het nummer 17 Miljoen Mensen. Het is een cover van het nummer 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, en werd door Snelle herschreven. De tekst verwijst naar de coronacrisis en is een eerbetoon aan alle mensen in ons land die het op dit moment zwaar hebben. Het nummer maakte onder de kijkers veel indruk, en er stroomden al snel honderden reacties binnen dat de twee het nummer moesten uitbrengen.

Verschillende versies

Dat hebben ze gedaan, en inmiddels kun je het nummer op onder andere Spotify beluisteren. Maar er komen nog drie versies van 17 Miljoen Mensen aan. In de komende drie gelijknamige concertreeksen zal Davina Michelle het nummer steeds met een andere gastartiest zingen. Zo komen onder anderen Maan, Emma Heesters, Alain Clark, Rolf Sanchez en Glen Faria nog optreden in de lege concertzaal in Rotterdam. De concerten zijn iedere vrijdag om 20.30 (t/m 10 april) live te beluisteren via Radio 538 en vanaf 21.00 terug te kijken op TV 538 en online.

Bron | Metro, 538.nl
Beeld | Brunopress

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant