Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wat je nu moet doen voor een goed pensioen

woman-putting-coin-in-piggy-bank.jpg

Eén op de drie vrouwen maakt zich zorgen over haar financiële situatie als ze met pensioen gaat. Een kwart van de vrouwen heeft geen idee hoe ze er dan voor staat. Niet zo’n goede zaak, vooral als je bedenkt dat het pensioen van vrouwen in Nederland gemiddeld 40 procent lager is dan dat van mannen. Tijd om daar iets aan te doen! 

Zo staat je pensioen ervoor

Op 1 november start de pensioen3daagse waarin aandacht wordt gevraagd voor het regelen van je pensioen. En hoewel dat misschien geen onderwerp is waarin je je nu graag verdiept, is het wel broodnodig voor straks. Moeilijk is dat trouwens niet: op www.ilovepensioen.nl vind je een handig stappenplan waarmee je simpel en snel kunt zien hoe je pensioen ervoor staat.

Op de site krijg je in zeven overzichtelijke stappen inzicht in je pensioen. Bij elke stap vind je tekst en uitleg door middel van video. Je logt eerst in met je DigiD waardoor je pensioengegevens worden opgehaald. Daarna vink je onder andere aan wat op je situatie toepasselijk is, of je een partner hebt bijvoorbeeld en wat je inkomen per maand is. Je ziet waar je aow uit bestaat, welke pensioenuitvoerder je hebt en of je nog opgebouwd pensioen mist. Ook kun je zien wat het effect is als je situatie verandert, bijvoorbeeld bij een nieuwe baan of als je gaat samenwonen.

Als je je gegevens achterlaat, ontvang je een overzicht van hoe je en je partner ervoor staan en een handige actielijst.

Dus doen, voor dat pensioen!

Bron: WOMEN Inc, mijnpensioenoverzicht.nl

Ook interessant