Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Mijn man wil niet meer met me vrijen’

huil.png

Marjorie (47) is op het oog een sterke, zelfverzekerde vrouw met een fijn leven. Maar het feit dat haar man niet meer met haar wil vrijen ondermijnt haar gevoel van eigenwaarde enorm.

“Er is een tijd geweest dat we niet van elkaar konden afblijven, Ralph en ik. Als ik nog denk aan onze ontmoeting, ruim twintig jaar geleden, en aan hoe gulzig we bij het afscheid zoenden… Ik wist meteen dat het met hem weleens serieus zou kunnen worden. Daarom wilde ik me niet te snel geven, dit mocht geen flirt lijken. Toen we na twee maanden eindelijk in bed belandden, was het bijzonder en mooi. Wat waren we verliefd, het spatte ervanaf.

Een jaar later was ik zwanger, ongepland, maar de baby was erg welkom. Na de eerste volgde een tweede, een paar jaar later nog een derde. In die tijd bloeide ons seksleven, ondanks ons drukke gezin, we gingen er ook heel open mee om. We bespraken met elkaar wat we prettig vonden, wat onze fantasieën waren. Ik had toen nooit kunnen denken dat de man met wie ik zo was vergroeid, op seksueel gebied een complete vreemde voor me kon worden.

Achteraf gezien is het misgegaan toen ik door een schildklierziekte behoorlijk aankwam. Ik kon er niets aan doen, vond het zelf heel vervelend. Ralph zei dat hij het niet erg vond. Hij maakte grapjes over mijn stevige billen, zei dat het zo heerlijk was om daartegenaan te slapen. Maar in de zomer, toen we op vakantie waren, merkte ik een verandering. Hij was nooit een man geweest die naar andere vrouwen keek, nu deed hij dat wel. Opvallend vaak zelfs. Ik knipte vaker het licht uit als we vreeën. Dat had invloed op de kwaliteit van ons seksleven, het werd meer ‘rechttoe rechtaan’. En in plaats van nog fijn na te praten in elkaars armen, draaide Ralph zich voortaan vlug om en viel in slaap.

Ik had geen aanwijzing dat hij vreemdging, ik denk nog steeds dat hij dat niet doet, maar zijn blikken waren al kwetsend genoeg. Want zo keek hij nooit meer naar mij. Aan de liefde lag het niet, buiten bed waren we de grootste maatjes, een uitstekend team voor onze kinderen. En nog. We lachen samen, we steunen elkaar, we praten genoeg. Behalve dan over seks, dat is een taboeonderwerp geworden. We doen het nooit meer. De laatste keer was drie jaar geleden. ”

M03 Cover_finalLees het hele verhaal van Marjorie in Margriet 3.

Ook interessant