Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik werd vroeger enorm gepest’

nognooitverteld_gepest.png

Marcella (31):
‘Die pesters hebben een groot deel van mijn leven verziekt.
Ik zweeg over het feit dat ik ’s avonds vaak in bed lag te huilen en elke dag met maagkrampen naar school ging’

Marcella werd vroeger vreselijk gepest, maar zweeg daarover. Daar heeft ze nu veel spijt van. Als ze het wél zou hebben besproken, had ze nu misschien haar diploma gehad. En had ze niet zo lang hoeven vechten om haar trauma’s en spoken uit het verleden te overwinnen.

“Het geheim dat ik jarenlang met me heb meegedragen, is tegenwoordig geen geheim meer. Na jaren van zwijgen heb ik besloten tóch te vertellen wat er speelde. En wat een opluchting was dat!

Door mijn huidskleur en mijn zelfverzekerde houding viel ik buiten de groep. Ik werd gepest. Er werden nare opmerkingen gemaakt over mijn uiterlijk en figuur. Ik werd uitgescholden voor dikke, ze trokken aan mijn haar en sloegen snoep uit mijn handen. En tijdens de sportdag gooiden ze mijn gymkleding onder de douche, zodat ik als een verzopen kat op het veld stond. Ze pikten een liefdesgedichtje uit mijn tas dat ik voor een knappe leraar had geschreven en hingen dat en plein public op. Ze dwongen me te stelen. Van klasgenoten of van mijn ouders. Als ik dat niet deed, zouden ze me in elkaar slaan, zeiden ze dan. Maar dat deden ze evengoed: ze stonden me geregeld op te wachten als ik naar huis fietste.

Thuis voelde ik me wél gewenst en geliefd. Maar thuis wist niemand hoezeer ik leed op school. Ik vertelde mijn ouders namelijk nooit iets. Er was al genoeg stress, onder meer doordat er bij mijn vader op zijn werk allerlei veranderingen gaande waren. Ik wilde niet dat ze ook om mij nog wakker zouden liggen. Of verhaal zouden gaan halen op school, want dan zou het vast nog veel erger worden.”

Lees het hele verhaal van Marcella in Margriet 30

 

 

Ook interessant