Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik sliep met 84 mannen’

hand1.png

Hannah (36) is de derde sekspartner van haar man. Hij weet niet hoeveel mannen zij vóór hem heeft versleten. Ze is er niet trots op, vooral omdat ze inziet dat ze vroeger vooral seks had uit gebrek aan eigenwaarde.

“Lang, heel lang, heb ik seks verward met liefde. Als ik in de armen van een man lag, voelde ik mij gekoesterd en gewenst. Het gaf mijn bestaan een reden; ik mocht er zijn. Dat het veel van die mannen niet om míj maar puur om hun eigen seksuele bevrediging te doen was, besefte ik niet. En dat ik op deze manier slechts telkens bevestigd zag dat ik er eigenlijk níet mocht zijn, doordat mannen mij ook weer vlug lieten zitten, drong evenmin tot me door.

Tijdens mijn studie zette ik mijn zoektocht naar liefde voort. Soms dacht ik wel: ik moet seks wat uitstellen, niet te beschikbaar zijn. Maar dat lukte zelden. Als een jongen aandrong, deed ik mee, uit angst dat hij me anders niet leuk zou vinden. Overigens genoot ik zelf ook van de seks, ik deed het niet met tegenzin. Maar lust was niet mijn drijfveer. Tot er een grote omslag volgende tijdens een therapie.

Ik ontmoette Joris. Een man met een lang huwelijk achter de rug, en die daarvoor slechts één jeugdvriendinnetje had gehad. Het klikte meteen tussen ons. Het was een échte klik, op geestelijk vlak. Uren konden we praten. Hij bleef me bellen, mailen, en verklaarde me zijn liefde al voordat we vreeën. Toen dat er eindelijk van kwam, was het zó bijzonder. Het was voor het eerst dat ik ‘een eerste keer’ met iemand beleefde uit verliefdheid, uit verlangen, passie. Na afloop moest ik stilletjes huilen. Uit puur geluk. Inmiddels zijn we drie jaar samen en ben ik zwanger van ons eerste kindje. Mocht het een meisje worden, dan zal ik er alles aan doen om haar zelfvertrouwen en zelfrespect bij te brengen; iets waar mijn ouders het altijd te druk voor hadden. Ik zal haar leren dat seks iets is om van te genieten wanneer het verlangen wederzijds oprecht is; maar níet als middel om een man aan je te binden.”

KnipselLees het hele verhaal van Hannah in Margriet 44. 

Ook interessant