Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik koos geen man, ik koos een vader’

berend1.png

Na de dood van haar grote liefde heeft Jessica (39) weinig behoefte zich opnieuw te binden. Tot ze een kinderwens krijgt.

“Toen ik negentien was, ontmoette ik mijn grote liefde, Berend. Ik was er meteen van overtuigd dat hij de ware was. Ik wilde het liefst zo vlug mogelijk trouwen en kinderen krijgen. Nu denk ik dat ik ergens al aanvoelde dat Berend en ik niet veel tijd hadden. Twee weken voor onze 
huwelijksdatum kreeg hij een ongeluk. Mijn trouwjurk heb ik nooit gedragen, in plaats daarvan zocht ik iets geschikts uit voor zijn crematie.
Natuurlijk ben ik andere mannen tegengekomen, ben ik opnieuw relaties aangegaan. Maar het was het altijd net niet. Nooit werd ik weer zo overweldigend verliefd als toen. Het liep dan ook telkens mis. Natuurlijk vond ik dat jammer, maar tegelijkertijd kon ik me er ook wel bij neerleggen. had een goede, verantwoordelijke baan, werkte veel en had een grote vriendenkring. Zo nu en dan een minnaar maakte mijn leven compleet. Het was goed zo, ik was een oprecht happy single.
Dat veranderde toen mijn kinderwens begon op te spelen. Ik weet nu exact wat het zijn, zogenaamde ‘rammelende eierstokken’. Opeens ontstond het, buiten mijn wil om: het hevige verlangen naar een baby, om voor te zorgen, te koesteren en op te laten groeien.
Na goed nadenken besefte ik dat een traditioneel gezin voor mij toch meest geschikt zou zijn. Dus ben ik gaan daten. Puur om een vader te zoeken. Daarop waren mijn criteria ook gestoeld. Na een half jaar ontmoette ik Rolf, een sympathieke man, zeven jaar ouder dan ik. Lang, intelligent en warm. Een leuke man, absoluut, maar verliefd ben ik nooit geweest en als het puur om mezelf was gegaan, was ik waarschijnlijk niet lang met hem omgegaan. Maar we hadden het fijn en gezellig en als vader leek hij me uitermate geschikt. En ook hij had een kinderwens, en wilde daar best vlot voor gaan. In no time woonden we samen, een half jaar later ben ik gestopt met de pil. Mensen om me heen waren verbaasd en ik denk dat enkelen wel vermoeden hoe het zit. Maar daar ben ik niet open over, dat gaat niemand wat aan, bovendien wil ik Rolf niet kwetsen. Gelukkig kan ik zeggen dat ik in de loop van de tijd veel om hem ben gaan geven. We houden van dezelfde dingen, delen veel, maar laten elkaar ook vrij. Een prima match dus. Inmiddels zijn we gezegend met twee kinderen, een meisje van drie en een zoontje van één. Als gezin doen we het geweldig en ik ben elke dag dankbaar voor mijn keuze. Rolf gaat ervan uit dat híj nu mijn grote liefde is. Ik zal hem nooit vertellen dat niemand die plek in mijn hart ooit nog kan vullen.”


Het volledige verhaal van Cynthia lezen?

M20 Cover_72dpiWil je het volledige verhaal van Jessica lezen? Margriet 20 is vanaf vrijdag 7 mei verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant