Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik gebruik weleens cocaïne’

coc.png

Olga (36) is een introverte vrouw en voelde zich vaak niet op haar gemak in de uitbundige vriendengroep van haar man. Met behulp van af en toe een lijntje coke voelt ze zich op feestjes tegenwoordig een zelfverzekerde vrouw.

“Ik houd mezelf voor dat het niet zo erg is. Dat ís het ook niet; ik ben niet verslaafd, heb mijn gebruik in de hand en bestel hooguit eens per paar maanden wat. Ik ben dus alles behalve een cokejunk. Tegelijkertijd weet ik in mijn hart dat het wél erg is: ik gebruik harddrugs, doe iets illegaals. En behalve één collega, die mij ooit een telefoonnummer heeft toegespeeld, weet niemand dat ik coke gebruik. Als mijn vriend Rob wist wat ik doe, zou hij flippen. Zijn kinderen zijn net op een leeftijd dat ze mogelijk gaan experimenteren met jointjes of andere middelen en daar maakt hij zich grote zorgen over.

Ik kon me niet losmaken van de gedachte dat Robs vrienden vaak dachten: wat moet hij toch met haar? Bij gezamenlijke etentjes, vaak met wel tien of twaalf man, was ik meestal vrij stil. Op feesten, zoals met Oud en Nieuw, ging iedereen los, maar ik stond in een hoekje. Tot ik iets vond waardoor ook ík extravert kan zijn.

Ik maakte kennis met cocaïne op een vrijgezellenfeest van een collega van mij. Toen ik rond twee uur ’s nachts naar huis wilde, trok zij me de toiletten in. ‘Nog niet naar weggaan joh, ben je gek,’ zei ze, en legde argeloos twee witte lijntjes neer. Mijn hart bonkte in mijn keel; ik had nog nooit iets met drugs te maken gehad en vond het doodeng. Maar ik volgde haar voorbeeld en snoof de poeder op met een rietje. Terug op de dansvloer was het alsof ik veranderde in een ander persoon. Ik danste, ik sprong, ik lachte, ik flirtte en had zó veel lol met de andere vrouwen van het feestje. Dat ik thuis niet goed in slaap kon komen, nam ik voor lief: ik liet de avond keer op keer door mijn gedachten gaan. ”

M46 Cover_finalV2

Verder lezen?

Het hele verhaal van Olga lees je in Margriet 46. Vanaf vrijdag 6 november in de winkel of online te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant