Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik blijf bij mijn vriend vanwege ons luxe leven’

triest.png

Inge is zeven jaar samen met een bemiddelde man. Haar liefde voor hem is uitgedoofd, maar ze kan geen afscheid nemen van het luxe leven dat ze nu leidt. 

“Daverend verliefd op Eric ben ik nooit geworden, maar dat zocht ik ook niet per se; ik had behoefte aan rust, na twee eerdere, stormachtige huwelijken. En die rust vond ik bij Eric. Hij is een lieve, goede man, die mij meteen op handen droeg. Toen hij mij ontmoette, was hij al een paar jaar weduwnaar en hij miste een vrouw in huis. Na een paar maanden drong hij er dan ook al op aan dat ik bij hem zou komen wonen met mijn toen veertienjarige dochter. Toen ik hem leerde kennen, was hij al aan het rentenieren, na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Voor mij was het hebben van veel geld compleet nieuw, ik heb het nooit echt breed gehad.

Eric en ik deden veel leuke dingen samen; we gingen lekker uit eten, maakten stedentripjes, gingen op safari in Afrika en maakten een cruise in het Caribisch gebied. Fantastisch, er ging een wereld voor mij open. Ook mijn dochter had het voortreffelijk. Zij kreeg zak- en kleedgeld van Eric, een mooie kamer met eigen badkamer en ze hoefde maar te piepen of hij regelde het voor haar. We hebben heerlijke jaren gehad. Absoluut niet alleen door het geld, ik was écht gelukkig met Eric. Ik dacht vaak: wat heb ik het toch getroffen.

Totdat Eric twee jaar geleden darmkanker kreeg. En ook al was de ziekte nog in een pril stadium, tóch was het vreselijk. Eric was er zelf extreem gespannen onder. Hij was altijd gewend om de macht in handen te hebben, zijn leven zelf te kunnen sturen. Nu kon hij niets, alleen afwachten en zich overgeven aan de artsen. Gelukkig is hij inmiddels genezen verklaard, maar hij heeft er een flinke knauw van gekregen. Fysiek is hij niet meer de oude geworden, hij kwakkelt met van alles en nog wat en is vaak er moe.

Geestelijk is hij ook veranderd. Hij is stiller geworden en wil niet veel meer ondernemen. Onze liefde is langzaam bekoeld. Míjn liefde in elk geval. Geregeld bekruipt me de gedachte dat ik wel weer vrij zou willen zijn en nog eens een andere man ontmoeten. Want ik zie mezelf niet oud worden met Eric, onze basis van de afgelopen jaren is daarvoor te broos. Wat me tegenhoudt? Ik wil hem niet in de steek wil laten, dat zou zijn hart breken. Daarnaast – ik geef het eerlijk toe – vind ik het moeilijk om mijn luxe leven op te geven. Als ik zou vertrekken, heb ik niets meer.”

 

Ook interessant