Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik betaalde een gigolo om me mijn zelfvertrouwen terug te geven’

gigolo.png

Angelique (52) was bijna dertig jaar getrouwd toen ze van het ene op het andere moment door haar man werd verlaten. Om haar seksuele zelfvertrouwen op te vijzelen, boekte ze een gigolo.

“We zaten te ontbijten, het was een dag als alle andere. Kees bladerde door de krant en leek zich amper bewust van mijn aanwezigheid. Pas toen ik zei: ‘Moet je niet gaan, je komt te laat,’ keek hij op. Hij antwoordde: ‘Ja, ik ga. En trouwens, Angelique, vanavond kom ik niet terug. Ik kom nooit meer terug.’

De ochtend dat hij mij verliet, waren onze kinderen al ruim vijf jaar het huis uit. Seks hadden we al acht jaar niet meer gehad. Wat voor hem de doorslag gaf om mij juist toen te verlaten, zal ik waarschijnlijk nooit te weten komen. Nu besef ik: het is het beste wat mij ooit is overkomen. Ik merkte dat het veel fijner was om alleen naar bed te gaan dan met een man die deed alsof ik niet bestond. Ik bloeide op, werd mezelf weer. Eén ding bleef achter: mijn zelfvertrouwen op seksueel gebied. Geïnspireerd door een artikel kwam ik op een site van een chic bureau, waar ik Manuel kon boeken. Ik heb er lang over getwijfeld. Dit was zó niets voor mij.

Ik heb gebeld. Manuel was duur, maar ik vond het een groot genoegen om mijn alimentatiegeld van Kees hieraan te spenderen. Vanaf het moment dat hij voor mijn deur stond, wist ik dat ik er goed aan had gedaan. Hij had rode rozen bij zich. Zijn ogen lichtten op toen hij me zag, alsof hij aangenaam verrast was. Wellicht was het allemaal spel, waarschijnlijk zelfs, maar dat doet er niet toe. Hij deed het zó goed, dat ik me volledig in hem kon verliezen. Nooit eerder ben ik zo in de watten gelegd als  door hem. Het was alsof hij precies aanvoelde wat ik wilde en nodig had. Toen hij weg was, gloeiden mijn ogen. Ik herkende mezelf bijna niet in de spiegel, maar ik wist weer: dit ben ik óók. Dit kan ik, dit durf ik, dit wil ik. En dit verdien ik, dit laat ik mij niet langer ontnemen door mijn ex. Het bezoek van Manuel heeft me een grote stap verder gebracht. Hoewel ik nog geen nieuwe liefde heb, sta ik er wel voor open. Ik vertrouw erop dat hij komt. En dat ik iemand zal vinden die, ook zonder dat ik ervoor betaal, net zo zorgzaam en liefdevol zal zijn als Manuel.”

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd.


M18 CoverV2Het volledige verhaal van Angelique lezen?

Wil je het volledige verhaal van Angelique lezen? Margriet 18 is vanaf vrijdag 24 april verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant