Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik ben een player op datingsites’

danny1.png

Na een lange, moeizame relatie is Danny (44) weer single. Via datingsites en -app’s zet hij de bloemetjes flink buiten. En daarbij gaat hij niet altijd even netjes om met de vrouwen die hij ontmoet.

“Toen ik mij voor het eerst aanmeldde op een datingsite, waren mijn intenties oprecht. Ik had behoefte aan iemand met wie ik leuke dingen kon doen. Wilde weer eens lachen met een vrouw, in plaats van zware gesprekken voeren. Het was niet mijn bedoeling om de don juan uit te hangen. Ik wist niet eens dat ik dat in me had! Maar het bleek zó simpel. Contact leggen, mailen, flirten, daten en verleiden. Ik had talent. En dat talent ben ik gaan misbruiken.

Ik vond het heerlijk, al die aandacht. Soms valt een ontmoeting tegen en ik ben ook weleens afgewezen omdat ze míj niet leuk genoeg vonden, maar in de meeste gevallen is het raak. Raak in de zin dat het tot zoenen en seks komt. Niet altijd meteen, maar vaak ook wel. Ik merk wel dat vrouwen vrijwel allemaal hopen op meer. Na vijftien jaar samenwonen kan ik niet zo gemakkelijk een nieuwe, serieuze verbinding met iemand aangaan, merk ik. Dit rondfladderen vind ik wel fijn. Ik maak van alles mee, het een nog spannender dan het ander. Ik breek daarbij wel harten, ja. Het komt voor dat ik niets meer laat horen na de eerste date, die al dan niet in bed is geëindigd. Andere vrouwen zie ik dan weer wel vaker en dan hebben we even een gezellige tijd met elkaar. Dat ik ondertussen toch met anderen chat en date, en ons contact als tijdelijk zie, daar ben ik niet altijd even open over. Ik weet dat dat niet netjes is, maar het is zó makkelijk en verleidelijk.

Onlangs werd ik wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik was op de verjaardag van mijn jongere zus, waar vriendinnen kwamen die ik al mijn hele leven ken. Zij spraken ongedwongen over datingavonturen terwijl ik erbij zat. Ze gaven af op de foute mannen die ze soms treffen en vertelden hoezeer ze door hen werden gekwetst. ‘Het is moeilijk om erop te blijven vertrouwen dat er nog echt goede mannen bestaan,’ zei een van hen. Dat raakte me. Ik wéét dat ook ík vrouwen teleurstel.

Ik ga mijn best doen ook bij ontmoetingen duidelijker te zijn. En al vóór de seks aan te geven dat ze niet te veel van mij moeten
verwachten, in plaats van na afloop.”

M17 Cover V2.inddHet volledige verhaal van Danny lezen?
Wil je het volledige verhaal van Danny lezen? Margriet 17 is vanaf vrijdag 17 april verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant