Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Ik ben al zeven jaar minnares’

handjeslklein.png

De omgeving van Danielle (35) denkt dat ze heeft gebroken met haar getrouwde lover. Maar ze ziet hem nog geregeld, hoewel ze de hoop dat hij voor haar zal kiezen heeft opgegeven.

‘Tot vier jaar geleden waren een paar vriendinnen en mijn zus op de hoogte van mijn geheime leven. Ze keurden het niet goed, dat wist ik wel, maar ze boden me evengoed een luisterend oor en een schouder om op uit te huilen, en gaven goedbedoelde adviezen. Ze hoopten met mij, dat mijn getrouwde minnaar Jos op een dag voor mij zou kiezen, ondanks dat hij die belofte al jaren niet nakwam. Ze probeerden positief te blijven. Voor míj.

Ik had het al een paar keer uitgemaakt, maar toen Jos’ vrouw zwanger was geraakt, kapte ik onze relatie drastisch af. Ditmaal was ik zo vastbesloten dat mijn vriendinnen en zus geloofden dat het eindelijk definitief was. Toen vertelden ze mij wat ze al die jaren in stilte hadden gedacht: dat Jos een bedrieger was, een opportunist die mij aan het lijntje hield, en dat ik me echt moest afvragen waar mijn eigenwaarde was gebleven al die tijd. Toen ben ik toch weer gezwicht.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Ik zie Jos nog steeds, in het grootste geheim. Niemand die het weet – en dat maakt me erg eenzaam. Het verdriet dat ik om deze situatie heb, is immens. Ik vraag mezelf vaak af waarom ik het mezelf aandoe, maar ik krijg het niet voor elkaar hem los te laten. Hij is dé man voor mij, en al kan ik hem maar half hebben – en ‘half’ is nog te veel gezegd.”

Verklaren kan ik het ook niet, ik schaam me voor mijn keuze, maar mijn liefde voor hem is te sterk. En dat dit wederkerig is, dat geloof ik nog steeds. De momenten dat we samen zijn, zijn uniek, dat kan niet fake zijn. Mijn omgeving weet niet beter dan dat hij helemaal uit mijn leven is. En dat ik single ben, op zoek naar een geschikte partner. Alleen ík weet dat het ondanks de pijn, en de vele eenzame momenten, de moeite waard is. Want als ik in Jos’ armen lig, is alles goed.’

Lees het hele verhaal van Danielle in Margriet 47

Ook interessant