Nieuws

#gardenfoccacia is de nieuwste foodtrend en z贸 maak je het zelf

broodje-garden-focaccia-margriet.jpg

Kun jij intens genieten van mooie bloemen en planten, maar heb je gewoon geen groene vingers? Dan is er nog een andere manier om je liefde voor groen tot uiting te laten komen. Het is namelijk helemaal hip om je brood om te toveren tot een tuintje. De ‘garden focaccia’ vliegt het internet over.

Op Instagram zijn talloze foto鈥檚 te vinden van mensen die hun focaccia-brood hebben omgetoverd tot prachtige tuintjes.

Creatief bakken met focaccia

Onder de hashtag #gardenfocaccia zijn allerlei broden te vinden met groenten en kruiden in de vorm van bloemen en planten. De broden zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. Zo鈥檔 explosie van kruiden en groenten brengt nu eenmaal lekker veel smaak met zich mee.

Z贸 ga je te werk

Voordat je kunt beginnen met het versieren van het brood, moet je natuurlijk eerst de focaccia zelf maken. Dit kun je op de volgende manier doen:

Benodigdheden

  • 500 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 75 ml traditionele olijfolie
  • 250 ml water (lauwwarm)
  • 2 tl zout
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • Allerlei ingredi毛nten om mee te versieren (denk aan olijven, tomaatjes, paprika, rozemarijn etc)

Zo maak je de focaccia

  1. Zeef de bloem.
  2. Meng de bloem en de gist in een kom.
  3. Voeg 鈪 van de olie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe.
  4. Maak er een bal van en leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met 1 el olie. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
  5. Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik.
  6. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Laat het deeg 30 min. afgedekt rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 250 掳C. Prik met je vinger kuiltjes in het deeg.
  8. Bestrooi het met het zeezout en de rest van de olie.
  9. Gebruik nu ingredi毛nten als olijven, kerstomaatjes, paprika鈥檚, bosui, rode ui, kappertjes, bieslook, basilicum, peterselie of pompoenpitten om het brood mooi te versieren. Bak het brood vervolgens circa 20 minuten af.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Instagram
Beeld | iStock, Instagram

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant