Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze nieuwe versoepelingen kunnen we verwachten in de persconferentie vanavond

deze-versoepelingen-kunnen-we-verwachten-in-persconferentie-vanavond.jpg

Het is vandaag precies een week voordat de nieuwe versoepelingen van 1 juli ingaan. Dat betekent dat er vanavond om 19.00 uur weer een persconferentie van het kabinet plaatsvindt, waarin wordt besproken wat we van deze versoepelingen kunnen verwachten.

Het vermoeden is dat er nóg meer versoepeling van de regels zal worden aangekondigd dan voorheen gepland.

Persconferentie

In de persconferentie vanavond zal Rutte ons weer toespreken en inlichten over de nieuwe en/of versoepelde coronamaatregelen. Deze worden gebaseerd op adviezen van het Outbreak Management Team (OMT). In de vorige grote persconferentie werd aangekondigd dat per 1 juli bijeenkomsten tot honderd man weer toegestaan zijn, mits de anderhalve meter afstand in acht kan worden genomen.

Verdere versoepelingen

Volgens verschillende bronnen wordt vanavond echter aangekondigd dat de bijeenkomstenmaatregel nog verder wordt versoepeld. Er zal vanaf 1 juli geen maximaal aantal bezoekers voor bijeenkomsten gelden, zolang mensen maar anderhalve meter afstand kunnen houden. De voorwaarde is wel dat alle bezoekers van tevoren ondervraagd moeten worden over COVID-19-symptomen. Doen organisatoren dit niet, dan geldt er een maximum van 250 bezoekers (buiten), of 100 bezoekers (binnen).

Grote evenementen mogelijk

Dat zou dus betekenen dat buitenevenementen als festivals en kermissen vanaf 1 juli weer mogelijk zijn. Ze moeten dan wel kunnen aantonen dat ze voldoen aan alle eisen rondom de coronamaatregelen. Ook zijn er mogelijkheden voor grote musical- en concertzalen waar de anderhalve meter in acht kan worden genomen.

Onderwijs weer open

Daarnaast kunnen we nieuwe aankondigingen verwachten wat betreft onderwijs. Vanaf 1 september mogen middelbare scholen weer volledig open. Ook mogen vanaf 1 september studenten in het mbo, hbo en de universiteit weer naar hun lessen, ook in de spits. Dat betekent dat na de zomervakantie het onderwijs weer zijn normale gang zal gaan.

Betaald voetbal

Verder valt er vanavond een definitief besluit over sportscholen, casino’s en sauna’s. Ook zijn er geruchten dat vanaf 1 september weer publiek is toegestaan bij voetbalwedstrijden, wederom met anderhalvemeterregel. Of dit ook echt het geval gaat zijn, horen we vanavond om 19.00 uur op NPO1. Dit is waarschijnlijk ook de laatste grote ‘coronapersconferentie’.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NPO1
Beeld | iStock

Ook interessant