Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nieuwe trend: apenkooien voor volwassenen

vaulting-horse.jpg

Slingeren aan touwen, via de trampoline over de bok springen en snel over de balk rennen: apenkooien voor volwassenen zou de nieuwe trend zijn. Niet zo gek, want je werkt aan je conditie en kunt lekker als vanouds spelen: wie wil dat nou niet?

Apenkooi voor volwassenen: doe je mee?

De een wordt er bloedfanatiek van, de ander vindt het fijn dat je er geen supersporter voor hoeft te zijn. Volgens dit artikel op nos.nl is apenkooien voor volwassen, een gymspel waarbij je tikkertje op en om toestellen speelt, weer helemaal in. Zo wordt het al in Amsterdam gegeven en breidt organisator Han Balsem zijn lessen binnenkort -wegens de hoeveelheid enthousiaste aanmeldingen- uit naar verschillende andere steden, zo vertelt hij. Ook kon je het spel al eerder op festivals tegenkomen.

Dit deed je bij apenkooien

Weet je het nog? Hoe leuk apenkooien was? Twee tikkers proberen de apen (alle groepsleden) aan te tikken die op de gymtoestellen of aan de buitenkant van de zaal lopen. Wie getikt wordt, moet naar de gevangenis, maar kan daar weer uit worden bevrijd door de zogenoemde geheime verlossers.

Bekijk dit filmpje van NOS op 3, wedden dat je er vrolijk van wordt?

Als vanouds lekker spelen dus. Het zou zelfs dé sport zijn die iedereen leuk vindt. En jij? Ga je binnenkort meedoen? 

Bron: nos.nl

Ook interessant