Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Alles wat je wilt weten over de nieuwe notificaties van Margriet.nl

alles-wat-je-wilt-weten-over-de-nieuwe-notificaties-van-margriet-nl.jpg

Heb je net op Margriet.nl de vraag gekregen of je notificaties of meldingen wilt ontvangen? Dat klopt dat helemaal: sinds kort kun je ook op die manier op de hoogte blijven van de leukste berichten op onze site.

Maar wat zijn die nieuwe notificaties dan precies? Dat leggen we je hier uit.

Wat zijn browser notificaties?

Sinds kort sturen we vanuit Margriet.nl notificaties naar mensen die dat leuk vinden. Je kunt ze vergelijk met de pushberichten die je krijgt van de apps op je telefoon of tablet, maar dan van een website. Wanneer er iets bijzonders gebeurd is of we een bijzonder artikel op de site zetten, krijg jij daar dus een melding van. Het ontvangen van notificaties is helemaal gratis en je kunt het ook weer uitzetten wanneer je dat wilt. Margriet.nl stuurt nooit ongevraagd notificaties; we doen dat alleen wanneer jij daar zelf toestemming voor gegeven hebt.

We beloven dat we je niet dag en nacht zullen storen: alleen overdag stuurt de redactie van Margriet.nl je af en toe zo’n browsernotificatie. Ben je niet online? Dan verdwijnt ‘ie ook vanzelf weer na een paar uur. Na je vakantie staat er dus geen twintigtal meldingen op je te wachten.

Lees ook:
Cookies accepteren op een website: wat houdt dit precies in?

Hoe zien die notificaties van Margriet eruit?

Hoe een notificatie van Margriet.nl er precies uitziet, verschilt per computer of tablet die je gebruikt én per internetbrowser. Zo ziet de melding er bijvoorbeeld uit op een computer of laptop met Windows 10, wanneer je Google Chrome gebruikt:

En dit kun je verwachten als je Google Chrome gebruikt op een Macbook of iMac:

Als je op zo’n melding klinkt, wordt de link geopend en kun je het hele bericht lezen. Handig toch?!

Hoe geef ik me op voor notificaties?

Lijkt het jou wel wat om die notificaties te ontvangen? Dan kun je bij deze melding in je scherm klikken op Toestaan. Mocht je liever geen notificaties van Margriet.nl ontvangen, klik dan op Blokkeren. Het zou kunnen dat de melding er bij jou iets anders uitziet, dit omdat het afhangt van je browser en computer, telefoon of tablet.

Heb je eerder de notificaties uitgezet via de browser, maar wil je ze nu wel ontvangen? In Google Chrome doe je dat door in de linkerbovenhoek op het slot-icoontje naast de url van de website te klikken. In dat lijstje zoek je Meldingen op, en vervolgens kies je in het menu daarnaast op Toestaan.

Kan ik me weer afmelden?

Zijn de notificaties toch niets voor jou? Dan kun je je natuurlijk ook weer afmelden. Dat doe je in Google Chrome door op de menuknop te klikken (dat zijn die drie puntjes rechtsboven in de hoek van je scherm). Daarna klik je op Instellingen, en vervolgens zoek je Privacy en beveiliging op. Dan ga je naar Site instellingen en als laatste naar Meldingen. Daar kun je de notificaties van Margriet.nl weer uitschakelen. Als je Firefox gebruikt, schakel je de notificaties uit door op Menu te klikken, vervolgens naar Opties te gaan en vanaf daar op Inhoud te klikken. Zo kun je de pushnotificaties aanpassen.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Beeld | iStock

Ook interessant