Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Komt ABBA dit jaar dan eindelijk met nieuwe muziek?

nieuwe-muziek-van-abba-het-wachten-is-mogelijk-voorbij.jpg

Echte fans hebben de afgelopen tijd flink wat geduld moeten hebben. Na 35 jaar wachten zou de Zweedse popgroep in 2018 eindelijk met twee nieuwe nummers komen. Dit moment bleef uit. Maar eindelijk hebben we hoopvol nieuws: twee ABBA-leden lieten namelijk weten dat we hoogstwaarschijnlijk dit jaar de nieuwe muziek van ABBA kunnen verwachten. 

Die ‘tijdelijke’ pauze sinds 1982 heeft ons nu wel lang genoeg geduurd.

Nieuwe muziek van ABBA 

Of je de wereldhits zoals Mamma MiaDancing Queen of Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) nou bestempeld als guilty pleasures of regelrechte klassiekers, beroemd zijn ze in ieder geval. Alleen al bij het lezen van de titels zitten de nummers waarschijnlijk meteen alweer in je hoofd. En hoewel we lang hebben kunnen genieten van de hitjesparade, kunnen we niet wachten op iets nieuws. Al in 2018 liet de popgroep weten opnieuw de studio in te zijn gedoken en kondigde via Instagram al aan dat de nummers Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down in december dat jaar zouden verschijnen. Maar helaas, door technische problemen zijn we inmiddels twee jaar wachten verder. 

September

In eerste instantie werd het uitbrengen van de twee nummers verplaatst naar september 2019. Ook toen waren ABBA-fans hoopvol. Maar weer bleef het moment uit. Logisch dat je nu missschien wat sceptisch bent en ook concrete beloftes blijven nog even uit. Maar Benny Andersson, inmiddels 73 jaar, liet op een fanforum weten dat als het aan hem ligt de nummers deze september echt verschijnen. En ook Björn Ulvaeus (75) laat aan tv-zender CNBC weten dat hij denkt dat fans niet al te lang meer hoeven te wachten. Ook hij laat doorschemeren dat het ergens dit jaar zal gebeuren. 

Lees ook:
Leuk: zó ziet ABBA er nu uit

De reünie 

Nadat ABBA, bestaande uit Anni-Frid Lyngstad (74), Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75) en Benny Andersson (73), in 1974 echt doorbrak, besloot de popgroep om in 1982 uit elkaar te gaan. Voor een digitaal project kwam de groep een paar jaar geleden weer samen en ontstond het idee om opnieuw nummers uit te brengen. Ook zou er een tournee op de planning staan door middel van een ABBA-avatar tour, waarbij de Zweedse popgroep als hologrammen op het podium te zien zou zijn. Dit plan ging gepaard met de belofte dat de muziek in 2018 al uit zou komen. Dus hoe het er nu met de tourplannen voor staat is niet bekend. Wel hebben we weer een vleugje hoop dit jaar nog te kunnen swingen op de nieuwe liedjes. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | LINDA.nl, RTL Boulevard
Beeld | EPA

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant