Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Meer besmettingen: over déze nieuwe maatregelen gaat het kabinet vandaag praten

over-deze-nieuwe-maatregelen-gaat-het-kabinet-vandaag-praten.jpg

Nu het aantal coronabesmettingen weer met de dag lijkt te stijgen, is het kabinet druk bezig met het bedenken van strengere maatregelen om zo het coronavirus te kunnen bestrijden. Vandaag verwacht het kabinet een paar knopen door te kunnen hakken, maar wat voor nieuwe maatregelen kunnen we eigenlijk verwachten?

Wij leggen het je hier uit.

Nieuwe maatregelen in veiligheidsregio’s

Vanavond is er overleg met de burgermeesters van 25 veiligheidsregio’s. Er wordt dan gesproken over een mondkapjesplicht voor mensen met contactberoepen (zoals bijvoorbeeld kappers) en plastic gezichtsbeschermers voor bedienend personeel in de horeca. Als het aan de burgemeesters ligt moet er ook een verplichte registratieplicht komen in de horeca. Daarnaast is de kans groot dat horecazaken in heel Nederland straks om 22.00 uur al dicht moeten. De maximale groepsgrootte gaat waarschijnlijk van 50 naar 30. Ook mogen thuis minder mensen worden uitgenodigd. Naar verwachting gaat dat aantal naar maximaal 4 personen. (Nu is dat nog maximaal 6).

Lees ook: In déze Nederlandse gemeente loop je nu de meeste kans op het coronavirus

Stijging aantal besmettingen

De strengere maatregelen zijn niet voor niks. Zondag meldde het RIVM namelijk opnieuw een recordaantal besmettingen: 2995. Dit aantal loopt al een paar weken elke dag op. En dit geldt ook voor het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Gisteren waren dit er 617, waarvan 127 op de intensive care. Het aantal besmettingen loopt in Nederland sneller op dan bij onze buurlanden Duitsland en België.

Strengere maatregelen in drie grote steden

Het Outbreak Management Team (OMT), de club van experts die het kabinet adviseert, komt daarom vandaag met een nieuw advies over de aanpak van de coronacrisis. Hierbij is er vooral aandacht voor de grote steden waar het aantal besmettingen het snelst stijgt, namelijk Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De verwachting is dat er vandaag of morgen in ieder geval voor deze drie steden strengere maatregelen worden aangekondigd. Waarschijnlijk worden de regels voor het aantal mensen dat bij elkaar mogen komen nog verder aangescherpt.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | AD
Beeld | Brunopress

Ook interessant