Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoera: de nieuwe maan van 24 maart betekent een frisse start, volgens de astrologie

nieuwe-maan-24-maart.jpg

Het is vanavond nieuwe maan, en hoewel dat normaal al een nieuw begin signaleert, staat deze nieuwe maan van 24 maart nóg meer in het teken van een frisse start. Dat komt doordat hij in het teken Ram staat, het eerste sterrenbeeld in de dierenriem.

Dat betekent dat het een mooie tijd is om naar binnen te keren en te reflecteren over de afgelopen weken, en intenties te zetten voor de komende weken. De onderstaande gevoelens en situaties zullen deze nieuwe maan gaan overheersen.

1. Boosheid en passie

Het sterrenbeeld Ram wordt geregeerd door de planeet Mars. Mars staat voor boosheid, confrontatie, passie en moed. Dat betekent dat je op dit moment dus ook veel boosheid kunt voelen – iets dat we ook terugzien in de huidige situatie waarin de wereld zich bevindt. Maar zet deze boosheid om in iets moois, en laat het je passie voeden. Zet al deze kracht die je voelt in voor een nobel doel.

2. Kies je gevecht

Soms is het beter om de handdoek in de ring te gooien. Blijf niet je energie stoppen in situaties waar dat geen zin heeft. Dat is vooral nu een belangrijke les: we zitten allemaal thuis, kunnen allemaal niets, moeten allemaal wachten. Focus je dan op de dingen die je wél kunt, en hoe je een positieve verandering in het leven van jezelf of van anderen kunt maken.

3. Egoïsme

De Ram kan soms best een egoïstisch sterrenbeeld zijn – maar niet uit hebberigheid of jaloezie naar anderen toe. Nee, de Ram weet wat hij wil en is niet bang om recht op zijn doel af te gaan. Hier ligt de basis voor succes. Laat je door dit gevoel inspireren – maar onthoudt: er is een verschil tussen ontvangen voor enkel jezelf, en ontvangen om vervolgens te delen in je succes.

4. Enthousiasme

Geen enkel sterrenbeeld kan zo’n puur en kinderlijk enthousiasme ervaren als de Ram. Laat het innerlijke kind in je los en steek je energie in dat waar je blij van wordt. Want: hoe meer energie je geeft, hoe meer je er van terugkrijgt. Heb je het gevoel dat je vastzit? Blijdschap en passie zullen ervoor zorgen dat je loskomt.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant