Nieuws

Nieuwe groente ontdekt: ken je deze al?

hlir3gp6igq8_selected_wide_1200.jpg

Er is een nieuwe groente verkrijgbaar: Kalettes. De frivole bolletjes zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool (‘kale’ is boerenkool in het Engels). Kalettes zijn ontwikkeld in Engeland en bevatten twee keer zo veel vitamine C en vitamine B6 als spruitjes. 

Kalettes zijn GMO-vrij, oftewel niet genetisch gemanipuleerdZe hebben een zachte, nootachtige smaak. Culinair expert Colette Beyne testte de bolletjes uit. Colette gebruikte de groente in een pastagerecht en combineerde hem met citroensap en gremolata, een mengsel van knoflook, peterselie, citroenrasp en olijfolie. Het is belangrijk de Kalettes zo kort mogelijk te koken, dan blijven ze knapperig. Colette maakte er verse pappardelle bij, een brede lintmacaroni. De rode verkleuring van de buitenste blaadjes ontstaat door de reactie met het zuur uit het citroensap.

Kalettes met gremolata (voor 4 personen)

  • 320 g Kalettes (twee zakjes)
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • twee el olijfolie om in te bakken
  • 400 gram verse pappardelle
  • voor de gremolata
  • rasp van één grote biologische citroen
  • twee tenen knoflook, fijngesneden
  • bosje platte peterselie (15 g), fijngesneden
  • 4 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

  • Mix voor de gremolata de citroenrasp met de knoflook, de peterselie en de olie.
  • Pers de citroen uit en zet opzij.
  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de Kalettes, kook ze twee minuten in weinig water met wat zout, spoel ze koud en laat uitlekken.
  • Verhit de olie en bak hierin de Kalettes twee minuten omscheppend op middelhoge pit. Voeg het citroensap toe en zet de pit uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bereid de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  • Verdeel samen met de Kalettes over verwarmde borden en schep er een lepel gremolata op. Maal er zwarte peper boven en lepel er nog wat extra vierge olijfolie over.

Kalettes zijn te koop bij Albert Heijn en Hoogvliet.

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Bron: Dekeukenvancolette.nl
Foto’s: Dekeukenvancolette.nl en Instagram Colette Beyne

Bekijk in onderstaande video hoe je gemakkelijk een teentje knoflook kunt pellen.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant