Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nieuwe gebarentolk zorgt voor grote hilariteit met ‘kip zonder kop’-imitatie

nieuwe-gebarentolk-zorgt-voor-grote-hilariteit-met-kip-zonder-kop-imitatie.jpg

Toen het nieuws naar buiten kwam dat gebarentolk Irma donderdag niet bij de persconferentie aanwezig zou zijn, waren veel mensen teleurgesteld. Nieuwe gebarentolk Corline Koolhof wist echter ook haar mannetje te staan: haar imitatie van een ‘kip zonder kop’ zorgde zelfs voor grote hilariteit bij de kijkers.

Mensen vonden de imitatie zelfs zó leuk, dat ze zich afvroegen of deze er misschien expres was ingeschreven om de nieuwe gebarentolk een ‘Irmaatje’ te laten doen.

Gebarentolk Irma

Gebarentolk Irma Sluis is sinds de start van de coronacrisis een heuse bekendheid geworden in Nederland. Vooral met het uitbeelden van het werkwoord ‘hamsteren’ wist ze de nodige lachers op haar hand te krijgen. Irma was tot nu toe bij elke persconferentie van de partij, maar donderdagavond ontbrak ze omdat ze niet beschikbaar was.

Lees ook
Grootste zeesluis ter wereld wordt mogelijk naar gebarentolk Irma Sluis vernoemd

Reacties Twitter

De bijeenkomst werd voor doven en slechthorenden daarom donderdagavond vertaald door twee andere gebarentolken, waaronder dus Corline Koolhof. Haar vertolking van ‘als een kip zonder kop rondrennen’ zorgde bij kijkers voor grote hilariteit:

Nieuwe maatregelen

Tijdens de persconferentie werden nieuwe maatregelen afgekondigd, om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken namelijk weer flink toegenomen. Rutte voelde zich daarom genoodzaakt om vroegtijdig zijn vakantie af te breken en déze nieuwe maatregelen te introduceren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | Brunopress, Twitter

M34

Margriet 34 ligt in de winkel! Dit nummer staat vol inspiratie voor zomerse grote maten mode, een interview met Oek de Jong, de eerste keer samen op vakantie zonder kinderen, en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant