Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nieuwe functie WhatsApp: WhatsApp Status

whatsapp.jpg

WhatsApp heeft sinds vorige week een nieuwe functie: WhatsApp Status. Deze heeft veel weg van de ‘storyfuncties’ op Snapchat en Instagram, meldt Marketingfacts

Eerder konden we al gif’s (bewegende animatieplaatjes) versturen en videobellen. Sinds vorige week is er dus een nieuwe functie bij.

Snapchat, WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram blijven functies en kenmerken van elkaar kopiëren. Goed om te weten: WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram zijn eigendom van Facebook. Snapchat is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk, een grote concurrent van Facebook dus.

Zo werkt het

Met de functie WhatsApp Status kun je je volgers 24 uur lang, middels een foto of een video, een kijkje in je leven geven. In de menubalk zie je links onderin ‘Mijn status’, in plaats van Favorieten. Zie als voorbeeld de foto hiernaast: een screenshot van een smartphone met een Android-besturingssysteem.

Wanneer je op ‘Mijn status’ klikt, zie je de verschillende statusupdates van jouw contactpersonen en kun je zelf een status toevoegen. Vervolgens kun je, net als bij het versturen van media in een WhatsApp-bericht, kiezen tussen het maken van een foto of een video, een foto uit je fotoalbum plaatsen of een gif versturen. Het is ook nog steeds mogelijk om te tekenen op de afbeeldingen of emoji’s toe te voegen.

Anders dan bij Instagram, kun je bij WhatsApp Status zelf bepalen wie je statusupdates kunnen zien. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

1. Mijn contacten: iedereen in jouw contactenlijst.
2. Mijn contacten behalve: hier kun je kiezen om bepaalde mensen uit te sluiten.
3. Alleen delen met: hier kies je ervoor om de status alleen maar met bepaalde mensen te delen.

Succes met uitproberen! Wie weet bevalt deze nieuwe WhatsApp-functie je goed.

Bekijk ook onderstaande video waarin nieuwe emoji’s te zien zijn.

Bron: Marketingfacts
Foto: Sanoma Media Assets Delivery

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant