Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Één op de vijf nieuwe coronapatiënten is nét terug van vakantie in buitenland

1-op-de-5-nieuwe-coronapatienten-is-net-terug-uit-buitenland.jpg

Het aantal coronabesmettingen neemt ook in Nederland weer fors toe. Twijfel je nog of je op vakantie wilt gaan naar het buitenland? Misschien geven recente cijfers over coronapatiënten je de doorslag.

Van de nieuwe coronapatiënten is één op de vijf namelijk net terug uit het buitenland.

Coronapatiënten na vakantie in het buitenland

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Om exactere cijfers te geven: van de ruim 4000 mensen die afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus, zijn er 738 in de twee weken daarvoor in het buitenland geweest. Dit betekent dat 18,4 procent van de nieuwe coronapatiënten in Nederland in het buitenland met het virus kan zijn besmet.

Van Frankrijk tot Aruba

Welk buitenland? Nou, iets meer dan een kwart van de positief geteste personen is in de afgelopen twee weken in Frankrijk geweest. Bijna een kwart was in Spanje, 208 in België en 176 in Duitsland. Ook Turkije staat in die top tien: sinds 1 juli zijn 118 mensen die in Turkije zijn geweest positief op het coronavirus getest, waarvan 64 in de afgelopen week. En het aantal coronapatiënten dat op Malta is geweest, is de afgelopen week gestegen naar 104. Dit betekent dat het meer dan verdubbeld is. Andere besmette personen waren onlangs naar Aruba en Tsjechië op vakantie geweest.

Vakantie en corona

Uiteindelijk zul je zelf de beslissing moeten maken om wel of niet naar een land te gaan. Gelukkig krijgen we daar hulp bij door middel van reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wil je weten of in het land waar jij graag naartoe wilt code geel, code oranje of code rood geldt? Dit kun je zien in deze handige reiswijzer.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RIVM
Beeld | iStock

Margriet Extra 6

Ga je binnenkort op vakantie (of dat nu in Nederland of het buitenland is) en zoek je nog leesvoer? Of blijf je thuis, maar wil je wel lekker in de vakantiestemming komen? Ga dan snel naar de winkel, waar de nieuwste Margriet Extra op je ligt te wachten. En die staat volledig in het teken van: Zomer! Ook online te bestellen zonder verzendkosten via deze link.

Ook interessant