Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Door dít nieuwe onderzoek hopen kappers snel weer open te mogen

opvallend-kappersbezoek-blijkt-veiliger-te-zijn-dan-supermarkt-margriet.jpg

Waar de supermarkten in ons land al die tijd open zijn gebleven, zijn de kapperszaken alweer een tijdje gesloten. En als we Duitse onderzoekers moeten geloven is dat best frappant: een kappersbezoek zou namelijk veel veiliger zijn dan winkelen in een supermarkt.

Zolang kappers een mondkapje dragen, zou de kans érg klein zijn dat je een coronabesmetting oploopt tijdens je kappersbezoek. Dit concluderen Duitse onderzoekers.

Minder risico bij kappersbezoek

Een kappersbezoek zou momenteel dus veiliger zijn dan boodschappen doen. Onderzoeksjournalist Jasper Bunskoek legt aan RTL Nieuws uit hoe dit zit: “Als iemand met corona de supermarkt bezoekt en een mondkapje draagt, is het volgens deze onderzoekers waarschijnlijk dat deze 1 ander persoon besmet. Bij de kapper is dat risico lager, mits er wel mondkapjes worden gedragen. Dan zou elke besmettelijke bezoeker 0,6 andere personen besmetten. Dat betekent een 40 procent lagere kans bij de kapper ten opzichte van de supermarkt. Blijft natuurlijk wel staan, dat er helemaal geen risico is als mensen niet naar de kapper gaan of kunnen.”

Lees ook:
Alle kappers gesloten: ‘Maar doe dít nu alsjeblieft niet zelf met je haar’

Kappers in Nederland

In Nederland zijn de kappers helaas al sinds december dicht. De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) hoopt dat dit onderzoek daar verandering in kan brengen. Volgens hen laat het onderzoek duidelijk zien dat kappers heel goed kunnen werken met een mondkapje en andere hygiënemaatregelen. Daarnaast is de financiële situatie van veel kappers zo erg, dat ze eigenlijk niet nog langer dicht kunnen blijven, zo stelt de ANKO.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, Welingelichte Kringen
Beeld | Getty

Ook interessant