Nieuws

Deze 10 manieren om het nieuwe jaar in te luiden zorgen voor meer geluk

deze-tien-manieren-om-het-nieuwe-jaar-in-te-luiden-zorgen-voor-meer-geluk.jpg

Weet jij al wat je met oudejaarsavond gaat doen? Of je nu naar een feestje gaat, bij vrienden of familie bent, of lekker thuis op de bank blijft, het is altijd leuk om het nieuwe jaar eens anders in te luiden.

Op één van deze tien manieren bijvoorbeeld. Want die kunnen je nog meer geluk bezorgen ook.

Nieuw jaar inluiden

In sommige culturen geloven ze écht dat wat je op klokslag twaalf uur doet zo belangrijk is, dat het je geluk, liefde en gezondheid voor de rest van het jaar bepaalt. Welke van deze nieuwjaarstradities ga jij uitproberen?

1. Kies bewust welk ondergoed je draagt

Bepaalde landen – vooral in Latijns-Amerika – geloven dat de kleur van je ondergoed voor goede dingen kan zorgen in het komende jaar. Groen en geel ondergoed zorgt voor rijkdom, rood voor liefde en wit zorgt voor vrede.

2. Breek het (pepermunt)varkentje

In het noorden van de staat New York verkopen ze speciale stenen varkentjes met pepermunt erin. Met oud en nieuw krijgt iedereen de kans die te breken met een klein hamertje. Een pepermuntje eten zou voor geluk in het nieuwe jaar zorgen.

3. Bewaar een wens voor volgend jaar

Schrijf (met iedereen met wie je bent) een doel, wens of andere notitie aan je toekomstige zelf, stop het in een pot en bewaar het een jaar lang. De volgende oudejaarsavond lees je het briefje weer en zie je of je je doel behaald hebt.

4. Spring het nieuwe jaar in

Letterlijk. In Denemarken gaan ze op stoelen staan en springen ze het nieuwe jaar in.

5. Draag wit

Niet alleen je ondergoed is een ding om over na te denken, wat je verder draagt ook. In Brazilië dragen ze wit om geluk en vrede te hebben in het nieuwe jaar. Als je naar het strand gaat, kun je nóg meer geluk afdwingen door in het water over zeven golven te springen. Je mag een wens doen bij elke golf.

6. Maak een rondje met je koffer

Deze is voor de reisliefhebbers onder ons. In Colombia maken ze een rondje met een lege koffer, omdat het een jaar vol reizen zou garanderen.

Lees ook

Wat is beter voor de lijn: een oliebol of een appelflap?

7. Eet twaalf druiven

In Spanje stoppen ze bij elke klokslag een druif in de mond, een druif voor elke maand van het jaar. Of het nu geluk brengt of niet, je begint het jaar in ieder geval met een lekkere smaak in je mond.

8. Maak er een bijzondere champagne van

Ook in Rusland schrijven ze wensen op papier voor het volgende jaar. Het verschil is alleen dat deze wensen verbrand worden en dat de as ín de glazen champagne gegooid worden. Iedereen drinkt het voor middernacht op.

9. Houd ramen en deuren open

In de Filipijnen geloven ze dat negatieve energie je huis zal verlaten en goede energie binnen kan komen.

10. Gooi water uit het raam

Je kunt ook een emmer water uit het raam gooien. In Puerto Rico geloven ze dat het kwaadaardige geesten wegjaagt. Vind je dat iets te veel van het goede? Je kunt ook suiker voor je huis strooien om het geluk te verwelkomen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | GoodHousekeeping
Beeld | Getty Images

Ook interessant