Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nieuw: Hollandse kaas als slaapmiddel

Lig je schaapjes te tellen? Op de nieuwe slaapsite Mattflix kun je naar typisch Nederlandse beelden kijken die zó saai zijn dat we er letterlijk van in slaap moeten vallen.

Een half uur kijken hoe kaas gesneden wordt. Dertig minuten lang naar een lopende roltrap kijken en luisteren. Gehyponotiseerd worden door een draaiende dönnerrol. Het zijn enkele slaapverwekkende voorbeelden van videobeelden die sinds donderdag op de nieuwe streamingsdienst Mattflix te zien zijn. De eerste slaapzender van Nederland is een idee van ondernemer Joep Verbunt, die toevallig ook matrassen verkoopt, en bedoeld als Nederlandse parodie op de Spaanse Napflix.

‘Ik merk bij mezelf dat het werkt’

Volgens slaapexperts kun je beter níet naar de tv kijken of computeren vlak voordat je naar bed gaat, maar volgens Verbunt ‘verschillen hier de meningen over’. Zo vertelt hij in de krant Metro dat hij op de televisie slaapgeneeskundige Sigrid Pillen hoorde zeggen dat het belangrijk is dat de hersenen ‘zo min mogelijk geprikkeld worden als je wilt ontspannen, maar dat het per persoon verschilt waar je rustig van wordt’. “Ik merk bij mezelf dat het werkt om met een heel saai filmpje in slaap te vallen,” aldus de matrasverkoper.

Slaapverwekkende video’s

Werkt de kaas niet slaapverwekkend genoeg? Misschien lukt het met het geruststellende geronk van een roltrap, of raak je in trance van een draaiende döner:

‘De roltrap draait doorrrr…’

‘Droom van de draaiende döner’

Maak je eigen slaapvideo

Heb je zelf een leuk idee voor een filmpje? Je bent van harte welkom om je ideeën of video’s in te sturen bij Verbunt.

Ook interessant